- Kategori
- Yöresel Yemekler
Kabak mücver "Kabak köfte"
resimde ki gibi dolgun az iri olmakı
Her kişiye, yöreye yapılışı farklıdır.
Erzurum’da bolca yetişir.DOĞALDIR.
Malzemeler:2 ÇORBA KAŞIĞI YAĞ
500 gr kabak(rendelenmiş suyu sıkılmış)
2 iri baş soğan(rende4lenmiş suyu sıkılmış ’bu suyu kapalı şişede buzdolabı kapağında muhafaza edip etlerin yumuşamasında kullanılır’)
1 su bardağı rendelenmiş peynir veya kaşar peynir
3, 5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 bağ dere otu(kıyılmış)
Bir su bardağı sıvı yağ(kızartmalık)
Yapılışı:Kabağı rendeleyip bezle sıkın ölçüleri tam olsun.Soğanları yağda azıcık kavurun.kabağı dereotu, yumurta, tuz, karabiber, unu boca edin.Kızgın yağı kaşık kaşık alıp atın, tavlayı sallayın, çift taraflı kızartın.Servis yaparken istenildiği kadar yoğurda 3-4 diş dövülmüş sarımsak katın.İsterseniz yoğurdun üstüne 1 kaşıkla kızdırılmış kırmızı biber sosu dökebilirsiniz.
Erzurum'da kabağı çevre köylerimizde çok yetişir.Yaz sebzesi olduğundan çok fazla kullanılır.Biz kabağı 1 kilogram almayız en az 2kilogram alırız, çok sulu olduğu için sebze olarak bereketli sayılmaz .Hormonsuz olduğundan mevsimi geçene kadar herkesin mutfağında mutlak bulunur.