Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
4741
 

Kabak mücver "Kabak köfte"

Kabak  mücver "Kabak köfte"
 

resimde ki gibi dolgun az iri olmakı


Her kişiye, yöreye yapılışı farklıdır.

Erzurum’da bolca yetişir.DOĞALDIR.

Malzemeler:2 ÇORBA KAŞIĞI YAĞ

500 gr kabak(rendelenmiş suyu sıkılmış)

2 iri baş soğan(rende4lenmiş suyu sıkılmış ’bu suyu kapalı şişede buzdolabı kapağında muhafaza edip etlerin yumuşamasında kullanılır’)

1 su bardağı rendelenmiş peynir veya kaşar peynir

3, 5 kahve fincanı un

4 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz, karabiber

1 bağ dere otu(kıyılmış)

Bir su bardağı sıvı yağ(kızartmalık)

Yapılışı:Kabağı rendeleyip bezle sıkın ölçüleri tam olsun.Soğanları yağda azıcık kavurun.kabağı dereotu, yumurta, tuz, karabiber, unu boca edin.Kızgın yağı kaşık kaşık alıp atın, tavlayı sallayın, çift taraflı kızartın.Servis yaparken istenildiği kadar yoğurda 3-4 diş dövülmüş sarımsak katın.İsterseniz yoğurdun üstüne 1 kaşıkla kızdırılmış kırmızı biber sosu dökebilirsiniz.

Erzurum'da kabağı çevre köylerimizde çok yetişir.Yaz sebzesi olduğundan çok fazla kullanılır.Biz kabağı 1 kilogram almayız en az 2kilogram alırız, çok sulu olduğu için sebze olarak bereketli sayılmaz .Hormonsuz olduğundan mevsimi geçene kadar herkesin mutfağında mutlak bulunur.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 151
Toplam yorum
: 44
Toplam mesaj
: 30
Ort. okunma sayısı
: 963
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster