- Kategori
- Yöresel Yemekler
Yumurtalı dürüm
YUMURTALI DÜRÜM(ERZURUM USULU)
Yaşayan her canlının yemek zevki kendine damağının tat sinyallerine baglıdır. Bunun için her hafta dürümle ilgili bilgiler vereceğim, yapışışı basit az malzeme ile yapılanı makbuldür sanırım.
Yaşayan her canlının yemek zevki kendine damağının tat sinyallerine baglıdır. Bunun için her hafta dürümle ilgili bilgiler vereceğim, yapışışı basit az malzeme ile yapılanı makbuldür sanırım.
MALZEME:
2yumurta akı (sarısı alınmış)
1/2 yemek kaşığı katıyağ
1/4demet maydanoz(ince kıyılmış)
1çay kaşığı karabiber, kırmızı biber az tuz
2tane yıkanmıp süzülmüş marul
2orta haşlanmış patates , dilimlenmiş domates
1lavaş ekmek
HAZIRLANIŞI:
Tavaya yağ konur eriğince tava sallanır ki yağ yayılsın yumurtanın akları tavaya yayılır kısık ateşte pişince düz tabağa bütün alınır, üstüne tuz biberleri ekilir, dilimlenmiş patateslerin üstüne marul elle parçalanıp ilave edilir, maydonoz serpiştirilerekdomates dilimleriyle süslenir tabak yavaşça lavaş ekmeğe kaydırılarak taşınır ekmekle dıştan içe dürülür .A fiyet olsun (lavaş yoksa dost ekmeğinede konularak yenilir )