Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Yumurtalı dürüm

YUMURTALI DÜRÜM(ERZURUM USULU)

Yaşayan her canlının yemek zevki kendine damağının tat sinyallerine baglıdır. Bunun için her hafta dürümle ilgili bilgiler vereceğim, yapışışı basit az malzeme ile yapılanı makbuldür sanırım.

MALZEME:

2yumurta akı (sarısı alınmış)

1/2 yemek kaşığı katıyağ

1/4demet maydanoz(ince kıyılmış)

1çay kaşığı karabiber, kırmızı biber az tuz

2tane yıkanmıp süzülmüş marul

2orta haşlanmış patates , dilimlenmiş domates

1lavaş ekmek

HAZIRLANIŞI:

Tavaya yağ konur eriğince tava sallanır ki yağ yayılsın yumurtanın akları tavaya yayılır kısık ateşte pişince düz tabağa bütün alınır, üstüne tuz biberleri ekilir, dilimlenmiş patateslerin üstüne marul elle parçalanıp ilave edilir, maydonoz serpiştirilerekdomates dilimleriyle süslenir tabak yavaşça lavaş ekmeğe kaydırılarak taşınır ekmekle dıştan içe dürülür .A fiyet olsun (lavaş yoksa dost ekmeğinede konularak yenilir )

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..