Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '07

 
Kategori
Sinema
 

Kabuslar Evi

Kabuslar Evi
 

Aşağıdaki satırlarda size bir filmi değil (emin olmamakla birlikte) 9 farklı filmli bir seriyi anlatacağım. Sayısından emin değilim dedim çünkü tanıtımlarda gördüğüm Kayhan Yıldızoğlu'nun başrolünü paylaştığı bölümle arkadışımın televizyonda Hülya Koçyiğit oynuyordu dediği (sadece klip görüntüsü de olabilir) bölüme hiç bir yerde rastlamadım.Ankara'da son 1 yıldır gezmediğim dükkan kalmadı diyebilirim.

Neyse bu laf kalabalığını attıktan sonra filmlerle ilgi birşeyler söylemek istiyorum.
Çağan Irmak ;her filmde görebileceğimiz mistisizm kokan sıradan(!) konularda kendi tecrübesini konuşturup yazdığı anlamlı repliklerle bize hayata dair farklı şeyler anlatıyor.Filmleri sıradanlıktan kurtarıp; Çağan Irmak'ın yapıyor.

Her filmin başrol oyuncuları tek başına isimleri ile bile bir filmi izletebilecek güce sahipler. Özellikle serinin ikinci filmi olan 'Son Dans' ta Hümeyra ve Yetkin Dikinciler bu işin ne kadar iyi yapılabileceğini gösteriyor bizlere. Fikret Kuşkan, Okan Yalabık, Çetin Tekindor, Zuhal Gencer, Levent Üzümcü , Bennu Yıldırımlar , Ali Düşenkalkar, Rıza Kocaoğlu, Tolga Karel, Şerif Sezer, Gerçek Sağlar, Melisa Sözen , Sinan Tuzcu ; Levent Özdilek diğer filmlerdeki başrol isimlerden.

Birinde çocuklukta yaşanan olayların insanda ilerleyen yıllarda nasıl bir psikolojiye sebep olduğunu masalsı bir yaklaşımla izliyoruz , bir diğerinde reenkarnasyonu tarihi ve duygusal bir anlatımla.Bir başkasıysa geçip giden yılların özlemini çeken yılların eskitemediği gerçek bir sanatçıyla, kokuşmuş oyuncuların farkını saygılı ve korkulu bir yolla yüzümüze vuruyor.

Daha fazla detay anlatmak isterdim filmlere dair ama en iyisi siz onları edinin ve izleyin. Her biri birşey anlatırken; çok şey anlatacak sizlere.

Hepsi sizi iyice gererek başlayacak ama sonunda küçücük gülümsemeler ve soru işaretleri yaratacaklar üstünüzde.

Ama benden bir tavsiye yalnız başınıza ve gece izlemeyin:)

 
Toplam blog
: 9
: 1300
Kayıt tarihi
: 21.05.07
 
 

1988 doğumluyum. ODTU endüstri ürünleri tasarımı birinci sınıf öğrencisiyim. Farklı fikirler görmek ..