Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Kaçkar pide

Uzunca bir aradan sonra yeniden merhaba...

Sizlere bu yazıdaki mekan önerim İstanbul Kartal'dan olacak; Kaçkar Pide Salonu. Burası benim işyerime oldukça yakın bir yerde -Karadeniz mutfağı. Henüz çok yeni bir lokanta. Mekanı yeni devralanRize'li bir aile. İçeride henüz, aynı yerde daha önce hizmet veren pastanenin izlerini rahatlıkla görebilirsiniz. Soğuk beyaz lambalar, pasta dolabı vs. henüz duruyor. Olsun; bu sefer mazruf, zarfın çok ötesinde bir yerlerde. Deneyin; ben sizi yanılttım mı hiç bugüne kadar? :)

Mönü zengin; hamsiden, pideye ve sulu yemeklere kadar çok şey bulabilirsiniz (bu sene güzel hamsi yok. Mönüde var, ama satmamayı tercih ediyorlar). 

Adres: Esentepe Mah. Ankara Cad. Kucuk Menderes Sok. No:1 Kartal 0216 4735354

 

Gelelim benim favorilerime. Bir numarada kavurma var. Dana etleri, Kartal taraflarında -çalıştıkları- bir kasaptan alınıyor. Yanında tırnak pide. Bunlar birer klasik. Ama, klasiklerin iyisini yemek her zaman nasip olmuyor malum. 

Favorilere devam... İspir fasulyesi.O da güzel. Aslında kurufasulyeci tarifi yapmak popularitesini kaybetti. Ama yine de, biber salçasıyla hazırlanmış iyi bir İspir kurufasulyesi bahsetmeye değer.Bir noktaya dikkat; sakın ola ki, ani bir refleksle turşu ısmarlamayın. Ucuz bakkal turşusu o fasulyeye olmadı Hızır bey (patron).

Bize tadalım diye kaşarlı pide ısmarladılar. Müthiş; malzemeler Karadeniz orijinli tabi. Sapsarı ama az tuzlu tereyağını, pide üzerinde eritmek tabii ki yaratıcılık gerektirmiyor. Böyle geleneksel yemekler yapan yerlerde yaratıcılık arıyor muyuz? Aslaaa... Doğrusunu yapsınlar yeter. Kaçkar Pide bunu başarıyor. Bu arada, bizim Karadeniz pidesinin kaşarlısına Gürcistan'da Haçapuri diyorlar. Ama, biz bu işi daha iyi yapıyoruz -biraz milliyetçilik yapalım; bence sakıncası yok :)

Çalışanlar sütlacı çok methediyorlar; itirazım var. Başka yorum yok.

Son olarak da, eğer fazladan biraz paranız varsa ve soğuk/paket kavurma seviyorsanız, bir paket kavurma ev tüketiminiz için alın derim (50 TL/Kg). Bu sefer kavurmanın menşe'i Rize. Evde, kavurmayı öylece kuru kuru yemeyi tercih edenlerdenim. 

Bu yazı da böylece biter. Umarım giderseniz siz de memnun kalırsınız.

 

Sağlıkla kalın.

Mustafa Levent İlgün

 

Yazarın notu:

Bu yazıyı okuyup da mesafeden dolayı gidemeyenlerden; veya, kıt kanaat geçinip de böyle şeyleri teğet geçme durumunda olan okurlarımdan özür diliyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 6
: 1772
Kayıt tarihi
: 21.05.07
 
 

Bir içecek şirketinde yönetici pozisyonunda çalışıyorum.  ..