Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
427
 

KADAYIFLI ÇİLEKLİ KUŞ YUVASI

KADAYIFLI ÇİLEKLİ KUŞ YUVASI
 

Ç,LEKLİ KUŞ YUVASI


ŞANTİLİ ÇİLEKLİ KUŞ YUVASI KADAYIF TATLISI

MALZEMELER

Yarım kilo tel kadayıf

150 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

200 gram dövülmüş Antep fıstığı

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yeterince krem şanti ve çilek

HAZIRLANMASI

Yarım kilo kadayıfı iyice tiftikleyelim ve üzerine 150 gram erimiş tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağı dökerek harmanlayalım.

Kadayıfın üçte biri kadarını teflon tavada renkleri dönene kadar kavuralım.

Kavrulmuş kadayıfla, dövülmüş fıstık içini harmanlayalım.

Yağlanmış mini kek kaplarını yağlayalım ve çiğ kadayıfı dolduralım. Ortasını açarak bolca kavrulmuş kadayıflı fıstık içini koyarak üzerini yine çiğ kadayıfla kapatalım ve iyice bastıralım.

180 derece de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Bu arada, 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri tencerede kaynatarak şerbetimizi hazırlayalım.

Pişen kadayıfın üzerine şerbeti gezdirelim ve 15 dakika beklettikten sonra kalıpları ters çevirerek servis tabaklarına alalım.

Üzerlerine, önceden hazırlayıp buzdolabında soğuttuğumuz krem şanti ve dilimlenmiş çilek yerleştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2103
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster