Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sade ve cevizli çavdar ekmeği

Sade ve cevizli çavdar ekmeği
 

MUHTEŞEM CEVİZLİ EKMEK VE YAPILIŞI .


Malzemeler:1.5 su bardağı ılık su , 3 su bardağı çavdar unu , 1.5 su bardağı sade un, 2 çay kaşığı tuz , 2 yemek kaşığı sıvı yağ 

(CEVİZLİ EKMEK İÇİN MALZEMELER ) aynı ölçüler ilave olarak yarım çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı ceviz 

Yapılışı : önce derin bir kaba un konur 1.5 bardak ılık suda eritilmiş maya tuz karıştırılarak hamur yoğurulur özleşene kadar yoğurulur 30 dk kabarması için bekletilir tekrar yoğurularak istenilen şekil verilir not: (cevizli yapmak için üzümle ceviz ilave edilir aynı işlem yapılır ) önceden ısıtılmış 180 derecede 45 dakika pişirilir soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır. 

AFİYET OLSUN........... 

AFİYET OLSUN............ 

 
Toplam blog
: 19
: 605
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

1954 de İzmir de doğdum. Göztepe akşam sanat okulunu bitirdim. Senelerce terzilikle uğraştım. 197..