- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sade ve cevizli çavdar ekmeği
MUHTEŞEM CEVİZLİ EKMEK VE YAPILIŞI .
Malzemeler:1.5 su bardağı ılık su , 3 su bardağı çavdar unu , 1.5 su bardağı sade un, 2 çay kaşığı tuz , 2 yemek kaşığı sıvı yağ
(CEVİZLİ EKMEK İÇİN MALZEMELER ) aynı ölçüler ilave olarak yarım çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı ceviz
Yapılışı : önce derin bir kaba un konur 1.5 bardak ılık suda eritilmiş maya tuz karıştırılarak hamur yoğurulur özleşene kadar yoğurulur 30 dk kabarması için bekletilir tekrar yoğurularak istenilen şekil verilir not: (cevizli yapmak için üzümle ceviz ilave edilir aynı işlem yapılır ) önceden ısıtılmış 180 derecede 45 dakika pişirilir soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN...........
AFİYET OLSUN............