Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
489
 

Sade ve cevizli çavdar ekmeği

Sade ve cevizli çavdar ekmeği
 

MUHTEŞEM CEVİZLİ EKMEK VE YAPILIŞI .


Malzemeler:1.5 su bardağı ılık su , 3 su bardağı çavdar unu , 1.5 su bardağı sade un, 2 çay kaşığı tuz , 2 yemek kaşığı sıvı yağ 

(CEVİZLİ EKMEK İÇİN MALZEMELER ) aynı ölçüler ilave olarak yarım çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı ceviz 

Yapılışı : önce derin bir kaba un konur 1.5 bardak ılık suda eritilmiş maya tuz karıştırılarak hamur yoğurulur özleşene kadar yoğurulur 30 dk kabarması için bekletilir tekrar yoğurularak istenilen şekil verilir not: (cevizli yapmak için üzümle ceviz ilave edilir aynı işlem yapılır ) önceden ısıtılmış 180 derecede 45 dakika pişirilir soğuduktan sonra dilimlenip servis yapılır. 

AFİYET OLSUN........... 

AFİYET OLSUN............ 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 19
Toplam yorum
: 7
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 589
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

1954 de İzmir de doğdum. Göztepe akşam sanat okulunu bitirdim. Senelerce terzilikle uğraştım. 197..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster