Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy farkı Alex farkı

Kadıköy farkı Alex farkı
 

Fenerbahçe'de Alex etkinliği bir maçta daha gözler önüne serildi. Takım olarak bir futbolcuya bel bağlamak ne kadar doğru olmasa da bu Alex'i izleme keyfini engelleyecek bir durum değil.

Fenerbahçe, yine bir Steaua Bükreş maçında etkili bir oyun çıkararak gruptan çıkma yolunda büyük bir adım atmış oldu. Kendi evinde olmanın da verdiği rahatlıkla, saha içersine kendi oyununu kabullendirmeyi başardı. Bilica'nın kademe hatası ve Volkan'ın bir anlık tepkisizliği sonucu yenilen bir gol haricinde rakibin önemli bir pozisyonu yok gibiydi. Steaua Bükreş, defans arkasına atılan uzun paslarla gol pozisyonu yaratma çabası içersindeydi, ancak bu çabası genelde ofsayt engeline takıldı. Fenerbahçe, bu sezonki bir çok maçta olduğu gibi ilk 15 dakikalık bölümde golü bularak 1-0 öne geçti.

İkinci yarı gelen beraberlik golünden sonra Fenerbahçe bu akşam 2. golünü, Avrupa genelinde ise 200. golünü yenen golde kademe hatası olan Bilica ile bulmuş oldu. Son 20 dakikada kaptanın çok şık golü farkı 2'ye çıkardı, ancak henüz bir kaç dakika sonrasında yine kaptanın akıl vuruşu ile 4. golün gelmesi içten bile değildi.

Takımın sol kanattan Santos ile sağ kanattan da Mehmet ile yaptığı organizasyonlarda pek etkili olduğu da söylenemez. Fenerbahçe'nin bu akşam kanat organizasyonları oldukça zayıf kaldı diyebiliriz. Genelde ceza yayında Alex'in akılcı topları ile pozisyon geliştirme düşüncesi vardı. Bu çaba Bükreş gibi takımlara karşı etkili olabilir ancak daha güçlü rakiplerin Alex'e bu kadar rahat bir alan bırakacağını zannetmiyorum. Steaua Bükreş'in bu yönden çok dişli bir rakip olmadığını da vurgulamak gerekir. Grubumuzda bu tür boş alanlara izin vermeyecek takım olarak Twente görünüyor. Bu konuda ciddi önlemler almak gerekiyor. Santos'un kanat oyuncusu olduğu söylenemez, Gökhan'ında bu akşam sağ kanattan etkili olduğunu göremedik. Ayrıca Bilica'nın da defansta çok adam kaçırdığını da belirtmek gerekir. Bu tür hataları güçlü rakipler kesinlikle affetmez.

Biz bu akşam elde ettiğimiz 3 puan ile zayıf grubumuzda hem liderliğimizi koruduk hem de bir üst tur için önemli bir adım atmış olduk. Her şeyden önce güzel bir güzel bir mücadeleydi ancak bu skor hiçbiri yanıltmasın, rakip çok etkili olamasa da kademe hatalarımız göze battı. Bu arada şu son 1 ay içersinde Romenler Türk takımlarında çok çekti, bu da futbol olarak bizden çok geriye düştüklerini gösteriyor. Unutmayalım ki UEFA Avrupa liginde çok etkili rakipler bizleri bekliyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..