Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Zafer Biryol: "Güiza 3.Lig topçusu"

Zafer Biryol: "Güiza 3.Lig topçusu"
 

Kral çıplak!


Türkiye Süper Ligi 2003-04 sezosnu gol kralı Zafer Biryol; bizlerin ve bir çok futbolseverin yıllardır dile getirdiği, Türk Futbolunun en acımasız gerçeği olan "yabancı oyuncu kayırmacılığını" etkin bir ağızdan ifade ederek tercümanımız oldu. Öncelikle kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum.

Gerek Milli Takım gerekse kulüpler bazında en büyük hedefimiz, Avrupa arenasında başarılara imza atmak ve bu başarıları sürekli hale getirmek. Yöneticilerimiz de bu uğurda her türlü fedakarlığı yaptıklarını iddia edip dururlar. Ancak, yapılan icraatler bu zorlu süreci gerçekleştirmek için yeterli mi? Kulüp bazında yapılan transferlerdeki birinci amaç bu yıl başarılı olmak değil mi? Özellikle yabancı transferlerde izlenen yanlış politikalar sonucu sokağa atılan milli servet, en büyük kayıp değil mi? Bir de ülkemize geldiklerinde onları krallar gibi karşılamamız yok mu, tek başına takımı kurtaracak ya!

Gençlerimizden yıldız yetiştirmek yerine, dışardan yıldız diye aldığımız fiyaskolar bize yıllarımıza, paralarımıza maloldu. Şimdi elimize geçen koca bir sıfıra mı yanmak gerek, yoksa futbolumuzun geleceğinin kısırlaştırılmasına mı? Haydi genç yetiştirmekten geçtim, çok zahmetli ve zaman alan bir iş ya, hali hazırdaki potansiyel yetenekleri bile kendi elimizle sindiriyoruz.

Şu yanlış anlaşılmasın ki, amacımız ne yabancı düşmanlığı oluşturmak ne de ırkçılık yapmak. Karşı olduğumuz tutum, ekonomik açıdan maalesef ithalat bağımlısı bir ülkeyiz, futbolumuzda da aynı politikanın kurbanı oluyoruz. Dışarıdan gelen her şeyin kaliteli olduğuna inanıyoruz. Üretme sabrına, zahmetine katlanmak zor geliyor, başarıyı satın almaya çalışıyoruz.

Futbol camiasında, ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zor, yurt dışında daha da zor. Nihat: "Eğer Brezilyalı olsaydım, bir Galactica olduğumu söylerlerdi." (kaynak http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/333938.asp) Peki yılların genç(!) Semih'i, Uğur'u, Özer'i vs. yabancı olsaydı? Ya da Güiza Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsaydı? Aynı şekilde Santos, Elano, Kezman, vs. bu adamlara 3 maçtan fazla kim sabrederdi.

Gelecek vaadeden gençlerimiz kulübelere mahkum edilmesin, ya kendini yetiştirme fırsatı verilip 15-20 dakika oynatılsın ya da kiralama yöntemi uygulansın. Yerli yabancı ayırdetmeksizin formasının hakkını veren oyuncular sahaya sürülsün. Adalet olsun ki rekabet artsın. Bu da bize puan, kupa ve kaliteli bir milli kadro olarak dönecektir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..