Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadına karşı şiddet

Bu iş şirazesinden çıktı. Yok kadın hakları bakanı, yok koruma tahsisi, yok kanuni düzenlemeler. Hiç biri fayda etmiyor. Kırolarımız, maçolarımız, vahşi ve cani ruhlularımız karılarını, kadınları, kızları, kızlarını şakır şakır öldürmeye devam ediyor. Hiç kimse de bir şey yapamıyor. Bazı çok traji komik olaylarda polis de cinayeti seyrediyor, öldüreni öldürmüyor, belki öldürürse başı derde girecek diye korkuyor, belki de gerçekten girer, kim bilir.

 

Bakın, bir de benim önerilerime kulak verin, biraz fanatik biraz radikal de olsa. Karmaşık falan değil, sadece üç maddelik bir öneri (belki 3 maddelik bir yasa önerisi).

  1. Kışkançlık, namus, töre, barıştı barışmadı, eve dön dedim dönmedi vb sebeplerle kadın öldürenler için idam cezası geri gelsin.
  2. Bir iki olaydan sonra (yani kadının taciz ve tehdit edildiği bir iki defa polis kayıtlarıyla tesbit ve tevsik edilebildikten sonra) bahis konusu kadına ilk talebinde, başka hiçbir evrak, izin ve formaliteye gerek kalmadan devlet tarafından şık bir tabanca hediye edilsin ve beraberinde taşıma ruhsatı verilsin.
  3. Söz konusu kadın bundan sonra bir daha aynı kişi tarafından saldırıya uğrarsa o adamı dan diye münasip bir yerinden vursun ve adam ölürse bu “meşru müdafa” sayılsın yani kadın hiç tutuklanmasın, hapis cezası da alınmasın hatta rehabilitasyona ihtiyacı var diye bütün masrafları devlet tarafından karşılanmak üzere bir yakını ile beraber 5 yıldızlı bir otelde 15 gün tatile gönderilsin.

İşte benim üç maddelik yasa teklifim. Kafamın tasını attırmasınlar.

 

Ali Adnan Inal

Temmuz sıcaklarında, 2012

 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..