Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kadınbudu köfte

Kadınbudu köfte
 

Alıntı.


 
400 Gr Orta yağlı kıyma
1 Adet İnce kıyılmış soğan
Yarım demet maydanoz
1 Su bardağı haşlanmış pilavlık bulgur
2 Adet yumurta
1 Su bardağı normal un
1 Çay bardağı galete unu
1 Su bardağı sıvı yağ ( Kızartmak için )
Yeterince tuz karabiber ve kırmızı biber 
 
Kıymanın yarısını bir tavanın içerisinde soğanla birlikte, yarım çay bardağı yağda kavurup soğumaya bırakın.Diğer yarısını da, kıyılmış maydanozu, haşladığınız pilavlık bulguru, bir çay bardağı galete ununu, 1 adet yumurtayı, yeterli derecede tuz, karabiber, kırmızı biberini de ekleyerek yoğurun. Soğuyan kıymayıda bu nevalenin içerisine koyarak iyice yoğurun. 15 dakika yoğurduğunuz kıymayı dinlendirin.Bu arada bir yumurtayı iyice çırpın içine iki yemek kaşığı su koyun. Kadınbudu köftelerin  büyüklüğü yumurta büyüklüğü kadar olmalı. Elinizde form verdiğiniz köfteleri, önce beyaz una,  sonra yumurtaya, sonra tekrar una batırarak kızartınız, bu işlemi, önce galete ununa, yumurtaya ve normal una bulayarakta yapabilirsiniz, seçim yine size kalmış. Afiyet olsun,  saygılarımla.
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..