Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '15

 
Kategori
Deneme
 

Kadının cinsiyet simgesi saçlarıdır

Kadının cinsiyet simgesi saçlarıdır
 

Bir insanın kadın mı erkek mi olduğunu nasıl anlarız? Bakarsak anlarız tabi de, bakmadan… Saçlarını erkek gibi kısaltsak, erkek gibi giyinse bile yüzünden, olmadı sesinden kadın olduğunu anlarız. Ama uzaktan bakınca bile bu kadındır dememize sebep nedir?

Kadının cinsiyet simgesi saçlarıdır. Kadının saçları olmasaydı günlük yaşamda ayırmakta zorlanırdık. Çünkü erkek gibi giyinen var, yüzü erkeğe benzeyen var.

Ya şimdi soyunsa tabii ki kadın olduğu anlaşılacak ama herkese soyup da mı bakıyoruz. Yüz de önemli tabi;  kadın cinsiyetinin belli bir yüz şekli var.

Saçlara o kadar takılmamak lazım, erkekler de saç uzatıyor. Doğrusu saçlı erkekleri uzaktan kadın sanıyoruz. O zaman kıyafetine bakıyoruz. Yani demek ki kadının saçları ve yüzünden sonra giyimi de belirleyici.

Ona bakarsanız vücut şekli de cinsiyeti ortaya koyabilir. Yani normalde bir kadın vücudu anlaşılır. Siz hiç etek giymiş erkek gördünüz mü? Üstelik kıllı bacaklarla.

Her ne olursa olsun ben kadını önce saçlarından tanırım. Davranışlarından ayıramayız; çünkü kadın gibi erkek çok. Ben çok kolay kadın olurdum, ayı gibi kıllı olmasaydım.

Ses tonu da tanıtır. Kadın sesi bellidir. Kalın olsa bile kadınsıdır. Kalçalarından ayıramayız; çünkü bu konuda kadınları gölgede bırakacak erkekler var. Söylediğimiz her şey kadını biraz tanıtıyor ama saç gibisi yok. Adeta kadın saçlarıyla kadın. Kesse, kısaltsa, erkek saçı yapsa bile kadın belli oluyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..