Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kadınlara özel sağlıklı besinler

Kadınlara özel sağlıklı besinler
 

Evet kadınlarımızın güzellikleri ve sağlıkları için aşağıdaki yiyecekleri mutlaka yemeleri gerekiyor. Eğer kadınlarımız; sizler için araştırdığım bu besinleri yerseniz Hayata daha güzel, daha sağlıklı bakabilirsiniz. Bunlar uzmanların görüşü. Ancak bunların herkes tarafından bilindiği ve yenilmediği kanaatindeyim. O nedenle kadınlarımızı bu blog yazımla uyarmak istedim.

Bu beş harika yiyeceği yaşı kaç olursa olsun tüm kadınlar hem güzellikleri hem sağlıkları için diyetlerinin bir parçası yapmalıymış.

Yaban Mersini

Yabanmersininin idrar yolu enfeksiyonlarıyla savaşma kabiliyeti ona süper bir statü kazandırıyormuş. Günde 300 gram yabanmersini suyu yeterliymiş. Son araştırmalar gösteriyormuş ki yabanmersini soğuk algınlığını kovmaya, mide kurtlarıyla savaşmaya ve bazı tür kanserlerde de işe yarıyormuş. İçeceğinize eklediğiniz bir parça şekersiz yaban mersini, kekinize ya da mısır gevreğinize ilave edeceğiniz kuru mersin size gereken faydayı sağlayacakmış.

Ceviz

Ceviz Omega- 3 bakımından çok zengindir. Omega- 3 iltihabı azaltır ve iyi kolesterolü yükseltirmiş. Hatta cevizin depresyona iyi geldiği, Parkinson ve Alzheimer hastalığı risklerini azalttığı bilinmektedir. Salatanızın üzerine ekleyeceğiniz çeyrek kap ceviz hem yemeğinize lezzet kazandıracak hem de sağlık verecekmiş.

Fasulye

Fasulye kalp hastalıklarını engeller ve kolon kanserine iyi gelirmiş. Fasulyeler magnezyum, potasyum ve lif zenginiymiş, bundan dolayı da kalbinizin en büyük dostlarından biriymiş. Haftada beş altı defa konserve böbrek ve nohutla karıştırdığınız sosunuzu, salata ve yemeklerinizde kullanabilirmişsiniz.

Balık

Omega- 3 zengini deniz ürünlerini haftada en az 2 kere tüketmek kalp krizi riskini azaltmaktaymış. Ayrıca doğurganlık yaşındaki kadınlar ve emziren annelerin haftada 350 gram deniz mahsulü tüketmeleri gerekmekteymiş.

Domates

Antioksidan lycopene yüklü pişmiş ve çiğ domatesli yiyecekler iyi bir sağlık paketiymiş. Araştırmalar lycopene zengini diyetler uygulayan kadınların diğerlerine göre %50 daha az meme kanseri olma riskiyle karşı karşıya olduklarını göstermekteymiş. Antioksidan ayrıca tansiyonunuzu ve kötü kolesterolünüzü düşürür ve hatta leke dejenerasyonu ve kanser riskini de azaltırmış.

İşte böyle değerli kadın blog okuyucuları. Bu yazdıklarımı aslında kadın erkek herkes büyük bir iştahla yemeli. İçlerinde pahalı olan biraz ceviz var. Güzeli seven(pardon Cevizi yiyen) nazına katlanır! Misali. Hep birlikte yiyelim ve daha sağlıklı olalım.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..