Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadınlarımız

Kadınlarımız
 

Ve kadınlar bizim kadınlarımız

korkunç ve mübarek elleri

ince küçük çenelleri, kocaman gözleriyle

anamız, avradımız, yarimiz

ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen

ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen

ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız

ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki

ve kara sabana koşulan ve ağıllarda

ışıltısında yere saplı bıçakların

oynak ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan kadınlar,

bizim kadınlarımız .

Ünlü Şairimizin bu çok güzel dizeleriyle o dönemin kadınlarını yalın ve çıplak olarak tarif etmek istedim . Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen çok şeymi değişti kadınlarımızın hakkında. Hayır mağlesefki hayır. Yine en çok ezilen yine hırpalanan yine fitursuzca kullanılan hep kadınlarımız.

Zor yaşam şartların, olumsuz koşulları, gelişen teknolojinin getirdiği yanlızlık duygusu ve sosyal dayanışmanın yitirilerek kişilerin iyice yanlızlaşması ruh sağlıklarını tehdit etmektedir.

Kadınlarımızda insani duyguları olan, psikolojik yapısı ile tanımlanan, bireyselliğini rasgele değil, kendini tanıyarak ve yaşam planını bilerek ortaya koyduğunda değer kazanan bireylerdir. Bizler farklı psikolojik ruh halleri yaşayan duygusal anlamda olaylara farklı yanıtlar veren, aileden ve geçmişimizden getirdiğimiz kalıtımların davranışlarımızda büyük rol oynadığı bireyleriz.

Dünyadaki insan sayısı kadar psikolojik yapı, duygu ve düşünce dünyamız vardır. Pek çok kadınımız iyimser bir tutumun yaşamdaki mutluluk ve başarının temel şartı olduğunu bilmektedir. Ancak olumluluğun ve kendine inancın '' dünyayı değiştirecek '' bir güce sahip olduğunun çok az kadınlarımız farkındadır. Gördüğüm kadarıyla kadınlarımızın küçük bir azınlığı bu gücü bilinçli bir şekilde kullanmayı biliyor.

'' İsteklerimizin arzularımızın gerçekleşeceğine olan inancımız arttığı derecede bu dilekleri gerçekleştirecek olan güçte artar''. İnsan olarak kendi benliğimizden habersizsek , o zaman kendi seçtiğimiz yolda körü körüne yada rüzgarla savrulan kuru bir yaprak gibi ilerlemekde bir kader olur.

Yaşamımızdaki tüm terslikler için hep başkalarını suçlamaya alışmışız. Oysa değişmesini gerçekten istediğimiz yaşamımızla ilgili pek çok konunun değişim gücünü ve anahtarını içimizde taşırız.

İnsanın kendisine objektif davranması genellikle çok zordur. Bu noktada yaşam danışmanı dediğimiz bilinçli aklı başında hayata olumlu yönden bakabilen gerçek dostlarımız, devreye girmeli eğer onlarda yoksa danışman veya psikoloklardan destek alabilmeliyiz.

Birçok aydın kesim diye bildiğimiz ve öylede olan erkekler dahi kadınlarımız hakkında çok güzel yazılar yazmakta kanayan yaralarımızı en az bizim kadar ortaya koyabilmekte , platformlarda , konferanslarda çözümde üretmeye çalışmaktlar ama bu güzel düşünce ve duyğularını hayata geçirebilmeye gelince sınıfta kalmaktadırlar.

Herkes şöyle yada böyle ahkam kesebilmekte köşe yazılarında saygı ve sevgilerini birkaç süsülü cümlelerle dile getirebilmekte ama gerçekten hayata geçirebilmeye gelince mağlesef sınıfta kalmatadırlar.

Onun içinde aramızdaki çatışmaların uygunsuz davranışların , daha doğrusu eksikliklerin , anlaşmazlıkların giderilebilmesi için düşünce ve dugularımızın istek ve arzularımızın ne olduğu daha küçük yaşta iken onlara öğretilebilmeli ve eğitilebilmeleri gerekir ki birer yetişkin birey olduklarında çatışmalar anlaşmazlıklar en aza indirgenebilsin. Kadını sağdece iki bacak arasında tanımasınlar.

Erkekleride doğurup büyüten eğitip yetiştirip bugünlere getiren bizim analarımız , bacılarımız kardeşlerimiz , yani biz kadınlarıız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kendi kapasitelerini en verimli bir şekilde kullanabilmelerine yönelik eğitim ve gelişim aşamalarını bilinçli bir şekilde yönlendirebilirsek, kültürlü bireyler, iyi alçak gönüllü yiğit, doğruluk nitelikleri olan erdemli evlatlar yetiştirebilrsek , herşeden önemlisi onlara sevmeyi , saymayı insan olmayı öğretebilsek, ancak bu şekilde feodal toplum bağımından kurtulup, eşitlikci bir dünya kurlabilir, hiç kimsenin kimseyi ezmediği aydınlık yarınlara varabiliriz. Unutmayınızki insanıda insan gibi insan yapan kadındır.

 
Toplam blog
: 3
: 1010
Kayıt tarihi
: 22.03.07
 
 

Özel bir şirkette mali ve idari işler yöneticisi olarak çalışmaktayım. Okumayı ve yazmayı çok seviyo..