Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınların en büyük hatası kendilerine verilen değeri erkeklerin ilgisine bağlamak

Kadınların en büyük hatası kendilerine verilen değeri erkeklerin ilgisine bağlamak
 

Peşlerinden koşsa da kadınlar erkeklerin kendilerine değer verdiklerinden emin değiller. Bazıları anlamasa da arkasından koşma değer verme anlamına gelmiyor. Kadınlar peşlerinden koşan erkeklerin ne için koştuklarını biliyor. Onca ilgiye rağmen kadınların mutsuz, yalnız ve biraz da buruk olduklarını görüyoruz. Çünkü bu ilginin kendilerine değerli oldukları için değil bir karşılık beklendiği için gösterildiğini biliyorlar. Alacağını alacak ve gidecek. Yaşlı kadınların yanında niye kimse yok?

Erkeklerin etrafında pervane gibi döndükleri kadınlara bakınız, mutlaka alınacak bir şey vardır. Alacakları bir şey yoksa zaten yüzüne bile bakmazlar.

Kadınlar hoş yaratıklardır, onlarla aynı ortamda bulunmak insanı mutlu eder. Erkekler kadına iyi bir insan olduğu için değil güzel bir kadın olduğu için yaklaşır. Lanet olsun bizde istedikleriniz her neyse verelim; ama bize biraz insan gibi davranın! Biz sadece kadın değil aynı zamanda insanız.  Kadın yanımızı sizinle insan yanımızı yalnız yaşıyoruz.

Beni hak etmeyen erkek koynuma giremez diyen kadını alkışlıyorum. Ama neden alkış sesim duyulmuyor? Çünkü böyle bir kadın yok. Beni hak etmeyen diyor ama bir kadını hak etmenin ne anlama geldiğini bilmiyor; para versin, sırtında taşısın, dertlerimi dinlesin vs. Hiç biri değil, insan olduğumu anlasın.

Ben kadın olsam bana kadın gibi yaklaşana selam bile vermem.  Daha ilk tanışmada saçlarımın güzelliğinden bahseden adamın niyeti bellidir. Erkekler bizden bir tek şey istiyor; ama biz erkeklerden çok şey istiyoruz. O istedikleri her neyse verelim, cehennemin dibine gitsinler.

Bu konuda erkeklerin güzel bir derse ihtiyacı var. İstediğin bu mu, al ve defol! Böyle bir şey olamaz ya, affedersin şey diye bakıyorlar bize “Bir karı buldum!” Karı senin anandır tövbe tövbe! Kendini pazarlayan bazıları bizi ilgilendirmez, kendini bilen kadın erkeklere insan gibi yaklaşır, orasını burasını oynatmaz. Koçum sen hele bir haneme gir, insanlığını göreyim, o dediğin sorun değil, sorun bana bakışın! Ne böyle kadın var, ne böyle erkek. Nadir de olsa gerçek hanımefendileri ve beyefendileri ayrı tutuyoruz.

Kadınlar eğer erkeklerin kendilerine gösterdiği ilgiye göre değerlerini tespit ediyorlarsa oldukça değerli sayılırlar; bir kadının sigarasını on erkek yakarsa bu kadına nasıl değersiz deriz. Ama işte burada “kullanılma, yararlanma” düşüncesi insanı rahatsız ediyor. Bir ilişkiyi erkek istiyorsa “kullanılma, yararlanma” vardır diye düşünmek lazım. Kadın istiyorsa da. Burada erkeğin yapacağı bir şey yok, kadın, “Ben çeşme değilim su içip gideceksin; pınarım, akışımı seyredeceksin” diyecek.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..