Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '21

 
Kategori
Dünya
 

Kan Döken Kim?

Krallık ve Padişahlık dönemlerini bir kenara bırakalım, taa birinci dünya savaşı itibariyle başlayarak ikinci dünya savaşı ile devam ederek günümüze kadar sürekli olarak insan öldürülüyor ve dünyanın gidişatı değişmeyeceği süre içerisinde de devam edeceğe benziyor ne yazık ki.

Peki birinci ve ikinci dünya savaşlarının asıl sorumluları kimler?

Veya soruyu şöyle soralım. Her iki savaşın kurgulayıcıları ve hayata geçirenleri yani üst akıllıları kimler?

Sade vatandaş Yahudi kimlikli insanları tenzih ederim (onlar tıpkı diğer dinlere inanmış olan insanlar gibi normal insanlar olduğunun altını çizmek isterim) 

Normal olmayan dünya ekonomisini ellerinde barındıran ortalama 20-25 Yahudi kökenli silah-petrol-dolar-faiz-borsa ve benzeri tuccarlardır.

Her iki savaşı her ne kadar ülkeler arasında anlaşmazlık nedenleriyle başlamış olduğunu düşünmüş olsak da asıl hayata geçirenlerin Yahudi kökenli silah tuccarlarıdır.

Tarım toplumundan sanayı toplumuna geçiş süreçleri dahil tüm teoriler önce bu silah tuccarları tarafından çeşitli zaman dilimlerine yayarak savaşlarla insanları öldürerek kazanmayı tercih etmişlerdir.

Dünya ülkelerindeki savunma giderlerini bir düşününüz. Her ülkenin neredeyse bütçelerinin üçte ikisi savunma giderlerine harcamaktadır. Muazzam bir rakamdan söz ediyorum.

Bilim ve teknolojilerin bu denli üst seviyelere tırmandığı içinde yaşamış olduğumuz 21.yüzyılda insan şunu sorgulamak istiyor doğal olarak. 'Yahu neden hala insanların üzerlerine bombalar yağdırılıyor?'..

Örneğin, İsrail'in Gazze'ye saldırısı (gerçi ateşkes lütfedilmiş BM tarafından sekiz gün içinde 250 kişye yakın insan öldürüldükten sonra)

Erdoğan'ı severiz veya sevmeyiz ayrı konu ama doğruya doğru söylemek gerekirse kalıcı çözüm için önermiş olduğu formülü yerinde bulduğumu söylemek isterim. 'Kudüs meselesini üç büyük din temsilcileri birlikte yönetsinler' önerisi çok mantıklı zira tarihte zaten üç büyük dine inananlar Kudüs'te birlikte kardeşçe yaıyorlarmış.

Bu öneri hayata geçirilebilirse önümüzdeki dönemlerde (15-25 yıl içinde) dünyada savaşların bile son bulacağını öngörmek zor değil.

Marks, bugünleri öngörerek kapitalizm'i çok iyi tanımlamış.. Bir balona benzetilen kapitalizm şiştikçe genleşerek patlama noktasına gelinir. Bugün dünyada kapitalizm bu gerçeği yaşamaktadır.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..