Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Kan gölü Kerkük

Kan gölü Kerkük
 

Hemen her gün okuyoruz duyuyoruz, Kerkük’te patlama, pazar yerinde canlı bomba şu kadar ölü ve yaralı.

Parçalanmış insan vücudu, kopan ayaklar, eller, yıkılan binalar. Ürkek ve korkmuş çocuklar, Türkmen anaları, babaları.

Şimdi diyebilirsiniz ki Irak’ın geneli aynı durumda. Haklısınız akan kanın her yerde durması lazım. Tüm Irak halkı bizim kardeşimiz, yüzyıllar boyu beraber yaşamışız, ne oldu da Irak'ta yıllarca beraber yaşayan Arap, Kürt, Türkmen, Şii, Sünni şimdi birbirine düşman gibi gösteriliyor.

Hepimizin malumu petrol yüzünden onca kavga ve kan. Yoksa ne işi var ABD’nin buralarda. Irak’ın genelindeki ve Kerkük’teki akan kanı durdurma görevi yine bunu başlatanlara düşüyor. Yani ABD ve koalisyon devletlerine...

Türkmenler Irak’ın yetim çocukları... Hangi yönetim gelirse gelsin hep ezilen ve asimile edilmeye çalışılan kardeşlerimiz. Oradaki çocukların durumunu görüyoruz, gülmeyi unutmuş yüzlerini korkunun her türü bürümüş çocuklar. Okullarda silahlı korumalar eşliğinde eğitim yapmaya çabalıyorlar. Analar akşama pişirecek aş bulup, bulamama derdinde. Türkmen babalar işsizlik ve savaş arasında. Gençler ne yapacağını bilmez halde, Kerkük kaderinin belirsizliğini tartışıyor. Kerkük her gün kan gölü.

Akan kan Türkmen kanı, Arap kanı, Kürt kanı, akan kan kardeş kanı. Duyun ve işitin, durdurun bu kardeş kanı dökümünü. Hem de hemen.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..