Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Kaplan Kemancının Zafer Marşı- son

Kaplan Kemancının Zafer Marşı- son
 

Kaplan Annenin Zafer Marşı isimli kitabın yazarı anne ile aramızdaki farklılıkları anlatmaya bu yazımda son vermek istiyorum..Bu yazıları bitirmekte biraz geç kaldım.Zira Burcu Göker iki gün önce Amerika'ya doğru yola çıktı. Bu yazı Burcu'nun uzun süren sub akut trioid iltihabı sebebiyle oldukça zor geçirdik.

Burcu'nun trioid değerleri daha tam rayına oturmadı , ama doktorumuzun dediğine göre hastalığı büyük oranda geçirmiş durumda imiş. Şimdi artık  Florida'daki işine, evine ve doktora çalışmalarının son aşaması olan tezine dönebilir. Bize de burada özlem kaldı geriye.

Gelelim Kaplan anne olayına.Bu konu ile ilgili yazdığım önceki üç yazıma ve bu son yazıma dikkat ederseniz yazıların başlığı Kaplan Kemancının Zafer Marşı. Bu başlığı Burcu kendi koydu.Zira Burcu  bizim olayımızda Kaplan olanın kendisi olduğunu  savunuyor. Burcu 8 yaşında,hatta daha da küçük yaşlarda bir kaplan gibi müzik yapmak ,bir enstürüman çalmak istediğini söyledi ve kemanı seçti. O küçücük yaşında ,o küçücük bedeni ile kemanına sahip çıktı ve parmakları kanayana kadar çalışarak bugünlere geldi. Bizler yani ailesi ona hep inandık ve sahip çıktık. Bizim yaptığımız onu bu zorlu yolunda yanlız bırakmamak, korumak ve destek olmaktı. Kısacası Burcu bir kaplan gibi kemanını savundu ama bizler de birer kaplan gibi onu koruduk ve kolladık. Anlayacağınız Kaplan Kemancı ve Kaplan Ailesi olarak bugünlere geldik.

Gene söylemeden geçemeyeceğim.Bizim yerimizde hangi anne baba olsa yavrusunda gördüğü bu kararlılık karşısında aynı tutumu sergilerdi veya sergilemesi gerekirdi.

Yazımı bitirmeden bütün anne babalara bir şey hatırlatmak istiyorum. Evlatlarınızı iyi tanıyın, onlara inanın. Onların sözlerini size saçma bile gelse dinleyin.Kimbilir belki o küçüçük insan size çok mühim bir mesaj vermek istiyordur. Eğer biz geçmişte  Burcu'yu dinlemeseydik belki bugün bir keman sanatçısı olmayacaktı. Belki de Burcu mutsuz, istemediği, sevmediği bir  işi zorla yapan bir yetişkin olacaktı. Çocuklarımıza büyük insanlar gibi değer verelim ve onların isteklerini dinleyelim. Eğer bizden aklımıza yatmayan şeyler istiyorlarsa neden hayır dediğimizi sebepleri ile açıklayalım ve onları ikna edelim. Ama onlar bizi ikna ederlerse, bizim olayımızda olduğu gibi, sonuna kadar onlara inanıp ,destek olalım.

Kaplan Anne konusunu burada kesip yazılarıma bıraktığımız yerden devam edeceğim.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..