Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kar...

Kar...
 



Sabah olmak üzereydi. Otobüsün camını eliyle hafifçe sildi. Alacakaranlıkta uçuşan kar tanelerini gördü. İçi birden sevinçle doldu. Çok severdi kar yağışını. Muzip bir çocuk gibi burnunu cama dayadı. Otobüs perona yanaşana kadar kimselere hissettirmeden oynadı yağan karla.

Ankara soğuktu. Ama üşümedi otobüsten inince. Biraz oyalandı, adamı uyandırmak istemiyordu daha. Taze karın çıtırtısıyla yürüdü keyifle. Ciddi görüntüsünün ardındaki mutlu kız çocuğu karla oynuyordu, bozmadı keyfini.

Aradı, geldiğini haber verdi. Uykuluydu adam. Gelir gelmez telefon etmediği için kızdı ona.''Kıyamadım uyandırmaya'' dedi kadın.

Lapa lapa yağıyordu Ankara'ya kar.

Kararlaştırdıkları yerde bekledi adamı kadın. Burnunun ucuna değen kar taneleriyle oynaşıyordu usul usul. Yorgunluğunu unutmuştu çoktan. Ankara'nın sabah ayazını da unuttu adamı görünce.

''Özlemişim'' dedi kendine bile duyurmaya utanarak. Adam sarıldı, öptü yavaşça kadını. Yüzündeki pembeliği soğuğa yordu, ''üşümüşsün'' dedi. Kadın sustu. Usulca sokuldu ona. Kaymamak için girdi koluna.

Lapa lapa yağıyordu kar.

Kahvaltı ettiler, konuştular ordan burdan. Adamın gözleri gülüyordu. Sevinmişti kadını gördüğüne. Saklamıyordu ilgisini. Kadının içi sıcacık olmuştu. Bir yanı adamın göğsüne sokulmak kaybolmak istiyor, bir yanı dünyanın öbür ucuna gitmeye kalkıyordu.

Kar lapa lapa yağıyordu.

Kızılay'da sabah kalabalığı başlamıştı. Kadın görmüyordu kimseyi. Yavaş yavaş, elele yürüdüler. Minibüslerin oradaki ağaçlar yağan karla çok güzel görünüyordu. Ağaçların altında yürüdüler. Kadın, yüzünü öpen kar tanelerinin altında çok mutluydu. Usul usul saçlarından, alnından, gözlerinden,dudaklarından öpenin adam olduğunu hayal etti. Soğuk havaya şükrediyordu bir yandan da utanarak.

Kar lapa lapa, usul usul yağıyordu.

Adam kadının elini tutuyordu, yüreğinin sıcaklığını veriyordu sanki.

Ne konuştular, ne anlattılar kadının da adamında umrunda değildi. O ağaçlı yolda usul usul yürüdüler.

Kar lapa lapa yağdı Ankara'ya.

Kadının yüreğine aşk olarak yağdı.

Kar lapa lapa yağdı.

Ankara kar altında çok güzeldi...



 
Toplam blog
: 403
: 1023
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Kendi halinde biriyim, ziraat mühendisiyim. Emekli oldum ve kendi işimi kurdum. İzmir'de yaşıyoru..