Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Karaciğerin yeni dostu;

Karaciğerin yeni dostu;
 

mide ve bağırsakları dezenfekte eder.


Günlük hayatta sıkça tüketilen birçok besinin, çeşitli hastalıkları önlediği bildirildi. Vücut ağırlığının kırkta birini oluşturduğu için vücudun en büyük ve en önemli organı olan karaciğer, vücuttaki protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler, ilaçlar ve birtakım elementlerin vücutta işlem görebilmesini sağlıyor.


Enginar, antioksidan özellikleri nedeniyle karaciğer hastalıklarında tedavilere ek olarak verilen besinlerin başında geliyor.


Karaciğer hastalarına destek olabilecek bir takım beslenme modelleri de, karaciğerin yenilenme özelliği olan bir organ olmasından dolayı, karaciğer tedavisinde öneriliyor.

Özellikle karaciğer hastalarının bol bol tüketmesi önerilen enginar; 'Cynarine' adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindiriminin kolaylaşmasını sağlıyor. Enginar, karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, arterit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere de tavsiye ediliyor


Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu giderdiğini vurgulayan uzmanlar, diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirdiğini söylüyor. Uzmanlar, enginarın, beyin yorgunluğunu çabucak geçirdiğini, kalp adalelerini kuvvetlendirdiğini, onu rahatsız eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağladığını, şeker hastaları için de çok faydalı olduğunu, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurduğunu kaydediyor.


Enginar, yapısında pek çok yararlı maddeyi bulundurmakla beraber, karaciğer üzerindeki olumlu etkilerinde yapraklarında yoğun olarak bulunan Cynarin adlı maddenin rolü olduğu bilinmektedir.

Araştırmalar Enginar’ın, karaciğer hücrelerinin yenilenmesini teşvik ettiğini ve antioksidan etki gösterdiğini ortaya koymuştur.

Enginar’ın, karaciğerdeki safra üretimini arttırdığı ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardım ettiği, sindirim sistemi şikâyetlerine karşı etkili olduğu, kandaki kolestrol, LDL ve trigliserit miktarlarının düşürülmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

 
Toplam blog
: 103
: 459
Kayıt tarihi
: 11.07.07
 
 

Hayatta bir kez gittiğinde asla geri dönmeyecek üç şey zaman, sözcükler ve fırsat hayatta hiçbirzama..