Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Karadeniz sahilinde yolculuk yapmak

İstanbul'dan çıkıp Hopa'ya kadar Karadeniz sahilinde yolculuk yaptınız mı? Yolculuk boyunca canınız hiç sıkılmıyor. Bir yanınızda Karadeniz'in maviliği bir tarafında Karadeniz'in yeşili yer alıyor. Samsun'dan itibaren şehirlerin içiçe olması ayrı bir tat katıyor.

Yeni yerler keşfetmenin keyfini yolculuk boyunca hissediyorsunuz. Her ilin kendine özgü özellikleri vardır. Benzerlik göstersede aslında hepsi kendine özgüdür. Bunu Karadeniz sahilinde çok daha fazla hissediyorsunuz. Şehirlerin içiçiçe olmasına rağmen hepsinini birbirinden farklı olduğunu görüyorsunuz. Giyim tarzlarıyla, şiveleriyle, yaşamları ile hemen aradaki farklılığı yaşıyorsunuz.

Samsun sahilinde denizin güzelliği yanında şehirden sahile geçmek için yapılan köprü hemen dikkatinizi çekiyor. Gemiyi andıran köprü sizleri 19 Mayısı ve özgürlümüzü borçlu olduğumuz o yıllara götürüyor.

Samsun'dan çıkıp yola devam ettiğinizde ardarda gelen şehirler, karadenizin simgesi haline gelen fındık bahçeleri, çay bahçeleri, deniz ve ormanlar size eşlek ediyor. Durduğunuz her yerde sanki daha önce buralarda yaşamışsınız hissine kapılıyorsunuz. Kendinizi yabancı olarak görmüyorsunuz. Karadeniz insanın o neşeli, espirili hali sizide sarıveriyor. Her şehirde durmak şehri tanımak istiyorsunuz. Karadeniz'in kendine özgü havası sizi bağrına basıyor. Yolculuğunuz nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Aslında çok uzun süren bir yolculuk olmasına rağmen zaman su gibi akıp geçiyor.

Tatilinizi yeni yerler keşfederek geçirmek istiyorsanız Karadeniz'e gelin. Tatil için çıktığınız zamanın nasıl geçtiğini ve yetmediğini göreceksiniz.

Ömrünüzde hiç olmazsa bir kere Karadeniz sahilinde yolculuk yapın. Güzel bir hatıra olarak hafızalarınızda kalacağına eminim.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..