Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '08

 
Kategori
Antalya
 

Karaöz duman

Yamaçtan aşağı indi mi, biz de kendimizi denizde buluruz. Yıllarca yaptığımız birikimler, ördüğümüz danteller, yeni yaptığımız salça, takılarımız, bahçeye ek Karaöz Duman

Antalya' dan dün telefonlar geldi, 'dumanları görüyor musun' diye .
Olimpos'a 24 km uzaklıkta, bir sitedeyim bir aydır. Sohbet etmekten başka hiç bir eğlencemiz yok, buna rağmen burada kalmak istiyoruz , çünkü mavi ile yeşil , ikisi de sınırsız gibi , sıcak filan , öğleden sonra bayılıp bayılıp gidiyoruz , yine de bu güzelliği bırakıp gidemiyoruz.
Sabaha karşı , is kokusu boğazımızı yaktı, bahçeye çıkıp baktık ama bir şey gözükmüyordu .

Sabah lokalden gördük ki , öbür taraftaki Yazır köyünün üstündeki dumanlar , o yüksek dağı aşmış bizim yamaça doğru inmiş , dağların üstü sis perdesi ile kaplı.Bundan 50 yıl önce bulunduğumuz Karaöz köyü yanmış .Ayni acıyı yaşamak istemiyor . Orman yangını sadece ağacın yandığı bir olay değil . öncelikle şunu düşünmek lazım , canlılar yanıyor. Yanan canlı , üstünde yaşayan kuşu , sincabı , kelebeği , kurtu , canlı . Toprağın altında yaşayanı canlı . Canlı canlı yanmak ne demek , canları varsa acıyordur . Kendinize yaklaşınca konuyu daha iyi kavrarsınız her kesin yakınları ölür , sizinki ölene dek laf ' tır.

Diğimiz fidanlar, çiçekler , çardak ve üstündeki asma . Hangi biri .Çam ağaçları , kurtlar, asalaklar , köstebekler , sincaplar, kuşlar .
Akşam üstü oldu hala duman var , boğazımda bir düğüm , tanıdıklarım yanıyor .
 
Toplam blog
: 50
: 746
Kayıt tarihi
: 27.01.08
 
 

Biyologum ama öğretmenlik yaptım. Emekli oldum ve nihayet duygularımı, yaşadıklarımı, gördüklerimi p..