Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '09

 
Kategori
İzmir
 

Karşıyaka, "Salsa ile sallanacak!"

Karşıyaka, "Salsa ile sallanacak!"
 

K.Yaka'da salsa'larla, Karayip dansları ile 23-26 Eylül günleri sallanacak, fırtınalar estirilecek.


K.Yaka Belediyesi, İDO işbirliğiyle düzenleyeceği 1. İzmir Uluslar arası Dans yarışmasında, dünyaca ünlü gurupların da katılacağı şölenin ilkini, 23 – 26 Eylül tarihlerinde K.Yakada gerçekleştirecek.

Dünya çapında 12 ülke dansçılarının katılımının sağlandığı yarışmada, farklı ülkelerin dans kulüpleri, akademileri, stüdyoları, okulları, sahnede yerini alacak. Ayrıca, Küba’nın dünya şampiyon dans ekipleri ve grubu show yapacak. K.Yaka, kelimenin tam anlamıyle yarışmalarda, salsa dansı ile sallanacak. Karayip rüzgârları ile savrulacak.

Yarışmalarda salsa rüzgârı ile sahnelerin havalanacağı, çılgın müziğin ritmi ile sambadan ça ça ça’ya, rumba’ya, tangoya kadar, yerlilerin de katılımı ile, bütün danslar sergilenecek. Karayip’lerin kıvrak ve ateşli dansları sergilenecek K.Yaka sahneleri, Dünya dans showmen’lerinin gösteri alanı olacak olan ve K.Yaka’nın ev sahipliğindeki dans yarışmaları, rengârenk motifler çizecek, unutulmayacak.

Kübalı şampiyon dansçıları katılımının sağlandığı yarışmada salsa, merengue, bachata dansları da sergilenecek. Ve bu yarışmalar, geleneksel hale getirilecek

Ülkemizde ve Dünyada dans yarışmalarına gösterilen ilgiden esinlenen müteşebbisler, İDO ‘ nun dahil olduğu organizasyonda, Belediye Başkanı: “ Yıllardır gerçekleştirdiğimiz K.Yaka Festivalini zenginleştirip uluslar arası zemine taşınması anlamına gelen bu dünya dansçıları yarışmasında, zaten bir marka olan İzmir’imiz ve Karşıyaka’mız, Dünyaca tanınmış ve anılmış olacaktır. Böylelikle de marka olmanın ayrıcalığı, pekiştirilecektir” dedi.

Tam 90 ülkede örgütlü bulunan İDO, Uluslar arası dans örgütü olarak her yıl, farklı ülkelerde ve tüm Dünyada dansçıları bir araya getiren kuruluş olarak biliniyor. İleride bu organizasyonun, “ Uluslararası Dans Festivaline” dönüşmesine, muhakkak gözü ile bakılıyor.

Önümüzdeki yıl Lâtin dansları ve diğerlerinin de programa ekleneceğini söyleyen Başkan Durak, Ege TV ile işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

Her yıl bu aylarda yapılmakta olan Uluslar arası K.Yaka Festivalinin yanı sıra dünya milletlerinin dansçıları, folkçularının da arenalarda ve sokaklarda yapacağı gösteriden ayrı olarak bu dans müsabakası, dikkatleri şimdiden doruklara çıkartmış bulunmaktadır

ÖZÜR: ”Don biçmeğe meraklı cikletten çıkma ve de kalıpsız bir DONKİŞOT yüzünden, yorum sayfamı kapattığımı üzülerek bidiririm. ” Taaa ki, Sevgili İdaremizin yorum ve cevaplar trafiğini, iyileştirinceye kadar.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..