Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Kartal geç açıldı

Kartal geç açıldı
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupasında evinde karşılaştığı Gaziantepspor'u 3- 0 yendi. Ama kesinlikle skor sahadaki oyunu yansıtmadı. Maçı konuk takım oldukça farklı bir skorla kazanabilirdi. Bunu önleyen tek isim ise Beşiktaş kalecisi Rüştü'ydü. 

Seyircisiz maç Beşiktaşlı futbolcuları etkiledi belki. Ama yine de Gaziantepspor karşısındaki kötü ve etkisiz oyunu sadece buna bağlamayız. Gerçekten de siyah- beyazlılar rakipleri karşısında golü attıkları 64. dakikaya kadar hiç bir varlık gösteremediler. 

Bunda etkili olan faktörler arasında Beşiktaşlı oyuncuların çok geniş bir bir alanda oynamaları başta gelebilir. Defans ile ileri uç arasında çok geniş bir alan oluştu. Beşiktaş rakip sahaya geçmekte zorlandı. İleride çoğalamadı. Arkadan gerekli destek gelmedi. Guti etkisizdi. Defansla forvet arasında gerekli bağlantıyı kuramadı. İleridekiler de geriye yardım etmeyince Gaziantepspor oldukça tehlikeli ataklar geliştirdi. 

Gaziantepspor en az beş net gol poziyonu buldu. Bunlarda kaleci Rüştü başarılıydı. Maçta iyi oynayan taraf Gaziantepspor'du. Maçı kazanmaya yakın olan taraf da kırmızı- siyahlılardı. 

Fakat herşey 64. dakikada değişti. Simao'nun mükemmel serbest vuruş golü Beşiktaş'ı öne geçirdi. Bu golden sonra iyi oynadığı halde yenik duruma düşen Gaziantepspor moral olarak çökerken kötü oynadığı halde öne geçen Beşiktaş kendine geldi. 

Bundan sonra Beşiktaş bulduğu gollerle skoru 3- 0'a getirdi. Şüphesiz bu galibiyette en büyük pay kaleci Rüştü'ye ait. Aynı zamanda Tayfur Havutçu 55. dakikada Guti'nin yerine Fernandes'i oyuna alarak doğru bir iş yaptı. Ayrıca Quaresma galibiyette önemli bir pay sahibi oldu. Ernst aynı şekilde ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer olay da Beşiktaş'ın ilk iki golünün duran toptan gelmesiydi. 

3- 0 önemli bir skor. Böylece Beşiktaş ikinci maç için önemli bir avantaj yakaladı. Özellikle bu kadar kötü oynadığı ve rakibinin de bu kadar iyi oynadığı bir karşılaşmayı 3- 0 kazanması Beşiktaş için çok önemli. Siyah- beyazlılar final çin de çok avantajlı bir duruma geldiler. Ama Beşiktaş unutmamalı ki rakibi Gaziantepspor ve hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz. 

Beşiktaş için kupa çok önemli. Çünkü siyah- beyazlıları Avrupa'ya taşıyacak tek şans bu. Eğer Beşiktaş seneye Avrupa Kupalarında olmazsa yabancı yıldızların ne olacağı belli olmaz. Bakalım iş nereye varacak? 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..