Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '21

 
Kategori
Güncel
 

Katliam..

Karnı büyük koca dünya

Keder dolu acı dünya

Ne gül koydun ne de gonca

Yedin yine doymadın mı

Dünya dünya yalan dünya

Beni benden alan dünya

Haksızlara kalan dünya

Zalımlara kalan dünya..

..

Dünya'yı ve dünya'yı yönetenleri, dünyadaki yönetilen tüm halklarını vede güce sahip acımasızların meta uğruna mazlum dünya insanlarını nasıl yok sayıldığını yansıtzn sözleridir Muhsin Akarsu'yun..

Bazı inanışa göre Tanrı, bir başka inanışa göre Rab, islam inanışına göre Allah tarafından yaratıldığına ve bazı dünya bilimcilerinin hidrojen ve oksijenin oluşumuyla notrön ve protönların parçalanması sonucu meydana geldiğine inanılan evren'in toprağından meydana gelmiş olan insanın insanı öldürmelerinin hiç bir mantığının olmadığının altını çizerek Sivas'ta 33 farklı yeteneklere sahip insanın yakılarak öldürülmelerini bir kez daha kınayarak ölenleri saygı ile anmak istiyorum.

Unutmayalım ülkemizin Alevi kültürü olsun, Gürcü, Laz, Kürd, Çerkez, Boşnak, Roman, Azeri kültürleri olsun hepsi birlikte adeta gökkuşağına benzer renkleridir ve insanları da kardeştir.

Dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar farklı kültürleri bir arada barındıran başka bir ülkesi olmadığını düşünüyorum.

Ege, Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu, Akdeniz, İç Anadolu folklor çeşitliliği ülkemizin zenginliğini bir fotoğraf karesi misali görülebilmektedir.

Sanat ayrıştırıcı değil tam tersi birleştiricidir..

Nokta.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..