Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Kaybolan kuşun becerisi

Kaybolan kuşun becerisi
 

Papağan benzeri bir kuş var burada ...Renkleri onun kadar canlı ve göz alıcı olmasa da özellikle yalnız yaşayan kişilerin can yoldaşı .

Sabırla ona konuşmayı hatta şarkı söylemesini öğretmek olanaklı .

Bir gün kafesi açık bulan bu kuş uçar gider...ve polis yakalar . Burada polis kaybolan hayvanlara da bir süre sahip çıkar . Bir süre beklerler . Sahibi arar mı diye . Ama uzun süre bekleyip ses çıkmayınca hayvanların bir süre daha bekletildiği sonra da sahip çıkan ya da alan olmazsa uyutulduğu merkeze götürülürler .

Bu kuş da aynı sona giderken birden başına gelenleri anlamış gibi başlamış konuşmaya . Benim adım.... adresim .... diye . Böylece sahibi bulunur . O kuş altı yasındaki çocuk kadar konuşabiliyor hatta şarkı bile söyleyebiliyormuş . TV şarkı söylerken de gösterdiler .

Bir zamanlar köpeklerimizden biri tasmasından kurtulup kaçmıştı . Bir süre aramış ama bulamamıştık. Asıl üzüntümüz onun sara nöbetleri idi . İnsanlara zarar verecek cinsten bir köpek değildi . Anası golden retrıever olduğu için uysal bir köpekti . Döner diye bekledik ama gelmedi . Veterinere danıştık . Polise haber vermemizi istedi . Köpek başiboş gezerken bulmuş polis onu . Eşim gittiğinde polis "Bir iki gün daha gelmeseydiniz uyutma merkezine gidecekti . " demiş .

Burada polisin işi çok ..suçlular ve terkedilmiş hayvanlar hepsi ile uğraşmak zorundalar .

Kaybolan çocuklar ağlamaktan şişmiş gözlerle bazan konuşamaz hale gelip görevlilere zor anlar yaşatmasına karşın kuşun sorun yaratmadan konuşması ilginç değil mi ?

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..