Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Kayseri Erciyesspor: 1- Galatasaray: 3. Galatasaray Fenerbahçe’nin ensesinde..

Kayseri Erciyesspor: 1- Galatasaray: 3. Galatasaray Fenerbahçe’nin ensesinde..
 

kar360.com


 Spor Toto Süper Ligi'n 17. haftasında Galatasaray deplasmanda Kayseri Erciyesspor'la Kayseri Kadir Has stadında oynadı.. Sarı kırmızılı takım ilk yarının ve 2013 yılının da son maçından galibiyetle ayrılarak, aldığı 3 puanla , sonuçta Beşiktaş ve Kasımpaşa’yı geride bırakarak Lig 2.ligine tırmandı ve lider Fenerbahçe’yi izlemeye başladı.

Belli ki, Mancini takımı artık daha iyi tanıyor. Anadolu takımlarının neler yapabileceğini kestirebiliyor . O bakımdan artık takımla fazla oynamıyor. Bu durumuyla takım artık oturmaya başladı  denilebilir.

Takımlar:

Kayseri Erciyesspor: Jorgacevic, Ekrem, Fazlı(Dk. 46 Turgay Bahadır), Mangane, Cem Can, Murat(Dk. 71 Kerim Avcı), Mancjeck, Traore, Yasin, Ibricic, Vleminckx(Dk. 77 Üstün Bilgi)
Teknik Direktör : Hikmet Karaman

Galatasaray:  Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Hakan- Melo, Selçuk, Sneijder(Dk. 89 Yekta) - Bruma(Dk. 77 Umut Bulut), Burak(Dk. 87 Ceyhun), Drogba
Teknik Direktör : Roberto Mancini

Goller:

2. dk. Melo’nun ortasını yakalayan Sneijder, Galatasaray’ın ilk golünü attı. (Kayseri Erciyesspor  : 0- Galatasaray : 1)
13.dk. Bruma’nın sağ kanattan yaptığı ortaya , penaltı vuruşu üzerinde yakalayan Burak Yılmaz kafayla ikinci Galatasaray golünü attı. (Kayseri Erciyesspor  : 0- Galatasaray : 2)
34. dk. da Kaleci Melo’nun ceza sahasına gönderdiği uzun topu yakalayan Melo golü kaydetti. (Kayseri Erciyesspor  : 0- Galatasaray : 3 )

(İlk yarı  3-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle bitti)

54. dk. da Kayseri Erciyesspor’dan,  Yasin Öztekin'den geldi. (Kayseri Erciyesspor  : 1- Galatasaray : 3 )

Değerlendirme :

Ne yazık ki Spor Toto Süper Lig'de, son 4 maçta 4 mağlubiyet alan Kayseri Erciyesspor'un, durumu hiç de iyi değildi. 16 hafta sonunda topladığı 12 puanla ligde ancak 17. sırada kendine yer bulan Kayseri Erciyesspor, ilk yarının  17. haftasında Süper Ligin güçlü takımlarından Galatasaray'ı konuk etti ama ne yazık ki , bu maçta da 3 puan vererek Lig’in alt köşelerine demir atmış oldu.

Galatasaray’ın bu maçta çok zorlanmayacağı belliydi. O bakımdan , Mancini artık her hafta gibi sürpriz yapmaktan vazgeçti ve takım geçen haftaki kadrodan bir farklı kadroyla sahaya çıktı. Mancini’nin bu hafta takımda Bruma’ya yeniden yer vardı.

Artık transfer sezonuna girilirken, takımdan kimin gideceği kimin kalacağı konusunda yöneticilerin ve Mancini’nin çok tereddütlerinin olduğu belli. Çok genç bir oyuncu olmasına karşın, özellikle Bruma takımda tereddüt edilen futbolculardan biri. Gönderilmeli mi, yoksa kazanılmalı mı? Bu konuda hem yöneticilerin , hem de Mancini’nin kuşkularının olduğu  çok belli. Herhalde, Mancini  bu yüzden  Bruma’ya bir şans daha verdi. Ama Bruma kendisine tanınan şansları pek de iyi kullanamıyor. Onun yerinde belki Sabri daha iyi.

Tabii , aynı konu bir çok yabancı ve yerli futbolcular için de geçerli. Bir çoğu belli ki kendilerine şimdiden yeni takımlar arıyorlar. Herhalde Dany ikinci Dönem  Bursaspor’la sahaya çıkacak.

Diğer oyuncuların durumu hala tartışma konusu, Ama Galatasaray’ın mutlaka iyi yerli, Türk oyunculara muhtaç olduğu belli. Yöneticiler ve Mancini istedikleri  futbolcuları  bulacaklar mı? Bu çok zor bir mesele…

Kayseri Erciyesspor bu maçta da şansızdı. Çünkü yeni gelen teknik Direktörleri ile bir antrenman yaparak sahaya çıkmışlardı. Takım ve teknik Direktör birbirlerini iyi tanımıyorlardı. Bu durum, sonuca da yansıdı.

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..