Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '17

 
Kategori
Sigorta
 

Kaza yapsan bile sigorta zararı karşılıyormuş; cenaze masrafını da karşılıyor mu?

Kaza yapsan bile sigorta zararı karşılıyormuş; cenaze masrafını da karşılıyor mu?
 

Sigortanın kaza yapan araçların zararını karşılaması iyi oldu ama aynı zamanda istenmeyen bir sonuç da yarattı: Kaza yapsam bile nasılsa sigorta arabamı yeniler.

Mantığa bakar mısın? Peki, kazada sana bir şey olsa sigorta seni de yeniler mi? Yaralansan ya da ölsen mesela… Kazanın garantisi var mı ”Olsa olsa arabama bir şey olur, onu da sigorta karşılar” denilir mi? Araban parça parça olacak sana bir şey olmayacak demek. Azrail arabayla seni ayıracak mı?

Bu nedenle kazalar da artmış ya da azalması gerekirken azalmamış olabilir. Böylece sorumlunun sorumluluğunu azaltırsınız, “Sen kaza yap arabana bir şey olursa ben zararını karşılarım”.

Sigorta şirketleri doğal olarak karını düşünür. Prim alıyor, hiç kaza olmasa daha iyi. E sürücüler de bir şey olursa nasılsa sigorta var diyor. Yani bu kolaylık bu rahatlık kazaları teşvik ediyor. Sürücünün hatası yoksa Bu sigorta desteği olmalı. Öyle her kazada “Bana prim ödedin, kaskon var, gel zararını karşılayayım” olmaz. Bu, kazaya teşviktir.

Çoğu sürücü bu nedenle ufak kazalara aldırış etmiyor, “Arabamın şurası çizilse nolur!” Ne biliyorsun arabanın çizileceğini, ya senin kaderin çizilirse!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..