Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Kemalistler Adamı Zorla AKP'li Yapar

Kemalistler Adamı Zorla AKP'li Yapar
 

  • 19 Mayıs günü yoldayım… Yer Konyaaltı! Sekiz katlı bir bina ve binanın en tepesinden aşağıya sallandırılmış bir Türk Bayrağı… Bayrak sevgisi tamam da, maç taraftarı gibi koca bir bayrağı evin tepesinden aşağıya sarkıtmanın manası nedir?
  • Evin tepesinden aşağıya sarkıtılmış bayrağı görenler bir anda Türk milliyetçisi mi kesilecek ve bir anda cumhuriyetin erdemlerine! biat mı edecek? Veya bayrağı aşağıya sarkıtarak, ne denli milliyetçi duygulara bezendiğini mi ispat edecek muhterem? Olmadı, rejime ve Kemalist ilkelere ne denli bağlı olduğunun ispatı mı olacak bu davranış?
  • Tabii ki hiç birisi olmayacak.
  • Örneği vermemdeki nedenim, Konyaaltı’nı bilenler bilir, rejime ve Kemalist ilkelere bağlı yurdum insanın bir araya toplandığı merkezlerden birisidir. Ve şahsımda uzun yıllardır bu bölgede ikâmet etmektedir. Hâl böyle olunca bütün dostlarınızda Kemalistlerden oluyor. Birçoğu da CHP’nin iflah olmaz seçmenidir. Yanlarında az buçuk CHP’nin alehinde konuşursanız, haliniz haraptır. Ki bölge sakinlerinden birisi de ablamdır ve aynen o bildik Kemalistlerden birisidir. Az buçuk CHP’ye ve Kemalizm’e laf söylesem, “Sen iyice AKP’li oldun ha” diyerek azarı yerim. Oysa bilir ki, AKP’yle uzak yakın hiçbir ilişkin yoktur. Hani desem ki, bir tane bile AKP’li arkadaşım olsa, gam yemeyeceğim ama gel de sen derdini ablam misali Kemalist körlüğün içerisine bulanmışlara anlat.
  • Bu örneğim tek değildir. Çevremde istisnasız ne kadar CHP’li Kemalist varsa ve bu kimselerin yanında az buçuk askeri vesayete, yargı vesayetine ilişkin laf söylüyorsanız, damganız hazır, “Sen iyice Tayyipçi oldun” diyerek adamı dinden imandan çıkarıyorlar. “Bundan böyle Kemalistlere dert anlatmayacağım” diyorum, nafile… İlle de bir yerlerden konu gelip gelip bu noktalarda düğümleniyor.
  • Tabii Kemalistlerin içerisinde de makul ve mantıklı düşünenler var. Tıpkı bizim İbo gibi. Dikkate alırım İbo’nun söylediklerini. Mantıklı konuşur. Bir şeyleri savunurken, savunduğu şeylerin ayakları yere basar. Örneğin, Ermeni Tehciri hususundaki görüşleri akla yatkındır İbo’nun. Şu özür meselesine binaen, “Bu iş akıllıca bir iş değildir kardeşim. Ne özürü? Dünya üzerinde katliam, soykırım yapan milletler, katlettiklerinden, soylarını kuruttuklarından özür dilemeye sıraya girse, özür hususunda Türklere sıra gelmez.” diyor. Yani öyle çamura yatmak falan yok İbo’nun literatüründe. Ve İbo devam ediyor, “Bak o dönemlere, hatta şimdiye, gücü gücü yetene” diyor. Doğru da diyor. Hani böyle bir mantık ekseninden hareket edilmiş olsa anlayacağım. Ama bu ülkenin rejim aşığı insanları, yıllarca “Bizim atalarımız öyle şey yapmaz” diyerek devletin tepeden enjekte ettiği bilinçle kendilerini kandırdılar. Bırak inkâr etmeyi, deki “Gücü gücü yetene”, lafı eğip bükmenin anlamı ne?
  •  
  • Hani demem o ki, birkaç istisna arkadaşım dışında harbiden Kemalistlere dert anlatmak zor. Dediğim gibi, şayet mevcut rejime ilişkin az buçuk atıp tutuyor ve Kemalizm’i, resmi ideolojiyi eleştiriyorsanız, vay halinize. En basit örneği eğitim sistemi… Ne diyor Kemalist arkadaşlar? “Bunlar var ya bunlar, eğitim sistemini mahvettiler.” İyi de bunlardan öncesinde çok mu güzel bir eğitim sistemimiz vardı? Öncesinde de rezillik diz boyuydu. Hani cümle şöyle olsa anlayacağım, “Eğitim sistemimiz rezildi, bunlar bir kat daha rezil ettiler”.  Tamam, lafımız yok bu cümleye. Ama siz kalkıp da AKP öncesi dönemleri kutsayıp, bütün melanetleri AKP’nin sırtına yıkmaya kalkarsanız gülünç olursunuz. Çünkü öncekilerinde AKP’den hiçbir zaman farkları olmamış ki. Biz ne diyoruz? “Cumhuriyetin öncesi de birdir, sonrası da birdir.” Bu kadar basit.
  • Askeri vesayete karşıyız ve neden karşı olduğumuzu da defalarca anlattık. İbo ne diyor askeri vesayet hususunda? “Kardeşim bizim millete her zaman bir çoban lazımdır. O yüzden askeri vesayet iyidir. Bırak mecliste demokrasicilik oyununu oynasın.”  Lafı eğip bükmek yok. Gayet net, gayet yalın… Yanar döner olmak diye bir şey söz konusu değil. Sistemin ne olduğunu biliyor ve bu sistem için bunların gerekli olduğunu ileri sürüyor. Dahası var mı? Peki ya Mustafa Kemal faklı şeyler mi düşünmüş? Hayır… Ama gel de sen bunu Kemalistlere anlat. Anlatmaya kalkarsan “Sen iyice Tayyipçi oldun” derler ya… Gel de olmadığını ispat et! Tabi edebilirsen?
  • Bu yüzden demem odur ki, Kemalistler adamı zorla AKP’li, zorla Tayyipçi yaparlar.
  •  
  •  
  •  
 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..