Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Ceyhan 1956.  Lisans, Hacettepe; yüksek lisans, Çukuruva  Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü. Müzik, edebiyat, felsefe, sinema  ile uğraştım, uğraşıyorum. Çeşitli dergilerde yazdım, çalıştım ve ayrıca Doğu-Batı dergisini  çıkardım 80'lerin başında, Ankara'da. "..." İle Okumak adlı kitabımda M. Eroğlu'nun, Levent Me..

Devamı
 
 
Her kadının bir bedeli vardır

Yazı kendi içinde tutarlı ve güzel de kendi içinde tutarlı olması gerçekle örtüştüğü anlamına gelmiyor. Tabii eğer aşktan söz ediyorsak. C. Paglia, belirli birine yönelmemizin ardında yatan gizin bilinmediğini söyler. Haklıdır: Aynı niteliklere sahip birçok kişi arasından birine tutkuyla bağlanırız. Neden ötekiler değil de o? Bu bilinemez.J.Butler, tutkulu bağlılıkların çocuklukta bağlandığımız kişilerle ilgili olduğunu söyler. Freud olsun Lacan olsun Cristeva olsun hepsi çocukluğun ilk evresine, bilinçdışına yönelir. Sizin söyledikleriniz kısmen Shopenhauer'ın üçüncü için, yani çocuk için görüşüne uyuyor. Ama söyleyeyim, aşk o kadar basite indirgenemez. O kadar da bilince indirgenemez. Sizin dediğiniz biraz geleneksel evlilik hesapları. Bu da yüzyılların getirdiği erkeğin iktidarıyla ilgili bir şey, erkek egemenliği tarafından belirlenmiş bir toplumsal düzen. Ayrıntılar uzun, çok uzun..Selamlar.

19 Kasım 2007 12:17
'Nasıl yapılacağını boşverin, ne soracağınızı düşünün'

İstanbul'da olsaydım da ben de ıslansaydım. Hayret, Zize gelmiş de duymamışım. Bende mi bir tuhaflık var, basında mı? Yani en azından kültürel basında mı? Neyse, duyurdunuz; sağolun.

12 Kasım 2007 16:43
First lady and windows dili

Tabii, asıl ironi first lady ile fotoğraf arasında...Tarih, bazen böyle hoş ironiler yapıyor. Cumhurbaşkanının eşi ifadesi aynı içeriği vermez. First lady'nin bağımsız bir gücü var. Cumhurbaşkanının eşi ifadesi, bağımlılık içeriyor. O yüzden yeterince güçlü değil. Sanırım o yüzden tercih ediliyor. Türkçe başka bir adlandırma bulunabilir tabii. Tutar mı, onu bilemem.

12 Kasım 2007 16:35
 
Toplam blog
: 1
: 714
Kayıt tarihi
: 07.08.07