Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '17

 
Kategori
Dünya
 

Kendi ülkesinde ırgat: Suriye Ordusu

Kendi ülkesinde ırgat: Suriye Ordusu
 

Bir bilinmezler yumağı oldu Suriye. Kimin elinin nerede olduğu belli değil. 

ABD'nin kurduğu bir Işid var.

Bu Işid'i İngiltere kumanda ediyor. 

Onu sözde yok etmek için PKK kullanılıyor. Bu yolla Suriye toprakları Amerikan işgali altına giriyor.

ABD toprakları geri vermemek üzere işgal ediyor. Suriye ordusu da önce ÖSO denen bir şeyle uğraşıyordu. Şimdilerde en başta hiç uğraşmadığı IŞİD'in üzerine gidiyor. Ama IŞİD'i yok etmek için değil, elinde kalan son büyük şehir Deyr-Ez Zor'u PKK'ya bırakmamak için. 

Ama PKK ile aralar Afrin'de çok iyi... Bab'ta Türk askeri öldürülsün diye PKK'ya destek veriliyor. Menbiç'e girilmesin diye kendilerini öne atıyorlar.

Peki aralar nasıl dersiniz? Topraklarına el koyan PKK'lıları Türklere karşı destekleyen Suriye ordusu teknik olarak kendi toprağı olan Tabka'da kendisine saldıran PKK'lıları vurunca ABD, PKK'cığını korumak için Suriye ordusunun uçağını vurdu. Besle kargayı oysun gözünü.

Defalarca kez yazdım. Ne Suriye ne Rusya bunu bir türlü anlamak istemiyor. Türkiye Bab-Menbiç-Afrin'de ilerlerse buralarda Türkler değil, Suriyeliler olacak. Bu insanlar Türk askerinin kontrolü altında oldukça hiçbir Suriye'liye silah doğrultmayacaktır. Neticede ise Suriye hükümetiyle masaya oturacaktır ve o topraklarda yine Suriye devleti olacaktır.

Ancak PKK-ABD ikilisi o topraklarda oldukça o toprakları Araplardan ve her türlü PKK'lı olmayan unsurdan arındırıp tam ABD zombi ordusu haline getirecek ve toprakları asla geri vermeyecektir. Hal böyleyken bile bile kendi yok oluşu pahasına PKK'ya destek vermek nasıl bir gerizekalılığın ürünüdür Allah bilir.

Bugün en elit birlikleriyle ilerlerken ve arkasında dağ gibi Rusya desteği varken bile kendi toprakları üzerinde uçak uçuramayan, bunu yaptığı için uçağı düşürülen Suriye ordusu sanıyorum ki Bab'ta Türk askerini vurmak için harcadığı enerjiyle ne kadar boş bir işle ilgilendiğini görmüştür.

Tehlikenin adı ABD, işgalin kılıfıysa IŞİD. Gerçek olan şey IŞİD'in aslında hiç olmadığı. Gerçek olan şeyse işgal edilmek istenilen bölgelere önce IŞİD'in sokulduğu, sonra onu temizlemek adı altında PKK'nın...

Yazmaktan sıkıldım ama bekliyorum; acaba Rusya'nın bu satrançta rolü ne olacak? Menbiç ve Afrin'de bölgenin ABD işgaline gireceği besbelli olmasına karşın Türk askerinin karşısında durmaya devam mı edecekler? 

Bunu göreceğiz

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..