Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

ABD'nin IŞİD'i: Rakka tiyatrosu

ABD'nin IŞİD'i: Rakka tiyatrosu
 

IŞİD HARİKALAR KUMPANYASI: ABD'nin Suriye'yi vurup Rusya'yı tehdit etmesi

Suriye'deki tiyatroda bambaşka bir perde sahneleniyor şu aralar. ABD bir şekilde Türklere karşı PKK-Rusya ve Suriye'yi birleştirmeyi başararak Suriye'nin üçte birini dev bir terörist ordusuyla doldurup adım başı üs kurmayı başarmıştı. 

Oysa Rakka operasyonuyla birlikte Suriye'nin elektrik deposu Tabka barajının alınışı, dev bir üssün alınıp ABD üssü yapılması ve topraklardan çıkılmayacağının anlaşılmasıyla birlikte ABD üsleri bir anda Rus üssünün güvenliğini ortadan kaldıracak mesafeye geliverdi.

Bu duruma karşı Suriye ordusu ve Rusya Rakka'yı alttan kuşatarak ABD'nin daha fazla ilerlemesine izin vermeme kararı aldılar ancak işte o an ABD ve PKK gerçek yüzünü gösterdi. Suriye uçağını vurdular. Dahası "yine vururuz" dediler. Suriye'lileri kendi topraklarına sokmadılar.

Menbiç'te ve Afrin'de, Rus-Amerikan ve Suriye bayraklarına sarılıp poz veren PKK'lılar bir anda açıklama yapıp "Esed mesed dinlemeyiz. Yaklaşanı vururuz" demeye başladılar. Bunu diyenler daha düne kadar Rus Sputnik sitesinden gece gündüz "Biz Suriye'nin yanındayız ve parçasıyız.

İşgalci olan Türkiye'dir" zırvalarını yayan adamlardı. Sanıyorum ki buradan defalarca ve onlarca yazıyla yazıp anlatmaya çalıştığım şeyin açık bir ispatı oldu bunlar. PKK ABD'nin bir emriyle ne Suriye'yi tanır ne Rusya'yı... Bu iş Sputnik'ten PKK'lı Hikmet Durgun'a metin yazdırıp haber diye servis ettirmeye benzemez. ABD hedefi için ne Suriye dinler ne Rusya. Herhalde anyayı konyayı görmüşlerdir. İş işten geçmiş olsa da...

Rusya ve Suriye Menbiç ve Afrin'de Türk ordusunun önünden çekilip bölgeyi temizlememize izin verseler o bölgelerde Türkiye'deki Suriye'liler yaşayacak, bir ABD üssü olmayacak ve o bölgeden ne Suriye'ye ne de Rusya'ya bir tehdit yönelmeyecek, yönelemeyecektir. Ama aynı durum PKK-ABD ikilisi için asla geçerli değildir. Buna rağmen Rusya ve Suriye bu desteği PKK'ya vermekten nedense çekinmemektedir.

Sonuç nedir? Aylardır yazdığım gibi PKK Suriye'yi vurdu. ABD de "Gerekirse Rusya'yı da vururuz" dedi. Rusya da "Biz de vururuz" demekle yetindi. Besle kargayı oysun gözünü...

TİYATRODA İKİNCİ PERDE

Peki şimdi ne olacak? Defalarca dediğim gibi IŞİD diye bir örgüt yok. Hiç olmadı. Var olan tek şey ABD ve İngiliz ordusu... Bab'ta Türkiye'ye karşı bir günde 20.km karelik alanı PKK'ya, 5km karelik alanı da Suriye'ye çatışmasız veriveren IŞİD benzer hareketi Rakka'da yapar mı dersiniz?

Mesele emperyalizme karşı olan Türkiye'yi durdurmak olduğunda dünya alem hemfikir olabiliyor. Peki IŞİD'in Bab'ta yaptığı bir strateji miydi dersiniz? Değildi. Beyni olmayan bir örgüt düşünemez. Olan tek şey ABD'den gelen emirle Türklerin durdurulamıyorsa bile yavaşlatılması meselesiydi.

IŞİD'İN ABD EMRİNDE OLDUĞUNUN MİLYONLARCA İSPATINDAN SONUNCUSU

Şimdi soruyorum: Bab'ta sözde Türk kuşatmasını zayıflatmak için elindeki bölgenin 5'te biri olan yaklaşık 30 km karelik alanı bir günde sebil gibi dağıtan IŞİD bunu sözde başkentlerinin kuşatmasında neden yapmıyor?

Görüldüğü üzere Rakka'yı kuşatanlar ABD-PKK ikilisi... Bu ikiliyle papaz durumuna gelen kim? Rusya-Suriye ikilisi... Suriye ne yapmaya çalışıyor? Rakka'nın güneyini temizlemek ve ABD ilerlemesini durdurmak.

Peki eğer siz bir terör örgütü olsanız ne yapardınız? ABD'nin istediği ve ABD kuşatmasını zor durumda bırakacak yerleri Rusya kontrolüne bırakırdınız değil mi? Sonuçta mesele rakibinizin dikkatini dağıtmak...

Ama eğer kontrol ABD'de ise, Rakka'da olan da gerçekte IŞİD'le mücadele değil de oradaki yerel halkın IŞİD-ABD-PKK üçlüsünün tiyatrosuyla imha edilerek etnik olarak temizlenmesiyse bölgeye(yani sahneye) hileye çomak sokacak birilerini yanaştırmazsınız. Bunun için de IŞİD böyle bir şey yapmaz.

ABD şu an artık gerçek niyetini Rusya'yı vurma pahasına göstermeye başlamış durumda. Peki Rusya ne yapıyor? ABD'ye haddini bildirecek darbeyi vurmak için bir planı var mı yoksa anca "PKK benim de elimde dursun" mu diyor? Maalesef ikincisini diyor. Üstelik kendi gözünü oymasına karşın. Üstelik temizlenmemesi durumunda içine ABD askerleri doluşup kendi sonunu hazırlayacak olmasına rağmen...

Aynı durum Halep için de geçerli aslında. Şeyh Maksut mahallesi PKK'nın kontrolüne verilmiş durumda. Yani aslında ABD'nin... Neden? Niçin? Halep'te Rusların başına daha fazla bela açılması ve tüm istihbaratın ABD'ye aktarılması için mi? Herhalde öyledir. Ruslar bundan rahatsız değil anlaşılan... Bize afiyet olsun demek düşer...

Şahsen Putin'in yerinde olsam Türkiye'yle masaya oturur, o masaya Suriye'yi de oturtur ve Türkiye sınırını Türk askeri kontrolünde PKK-ABD'den temizleme konusunda anlaşma imzalardım. Temizlenen bölgelere de Rus üsleri kurularak ABD'nin bölgeye gelmemesinin garanti edilmesini sağlamaya çalışırdım.

En azından Afrin'de Rusya için bu son derece işlevsel ve basit olurdu. Böylece İncirliğin tam dibine dev bir Rus üssü inşa edilir, bölgede ABD saçmalıklarının olmasının önüne geçilir ve Rusya'yı tehdit etmenin ne anlama geleceği kendilerine gösterilmiş olurdu.

Tüm bunlar ABD'nin Rakka'dan sonraki hedefi olan Akdeniz'e açılma planlarını tamamen ortadan kaldırmak anlamına gelecektir. Hmeymim üssü de bölgenin tek ve en güçlü lojistiğe sahip üssü olma niteliğini yitirmemiş olacaktır. Körün bile rahatlıkla görebileceği boyuttaki bu gerçeği Rusya'nın görebilmesi için neyin gerçekleşmesini beklediklerini inanın merak ediyorum.

Sanıyorum ki Moskova'nın bombalanmasını bekliyorlar...

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..