Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kendini beğenmişlik/İnsanlar kendilerinden emin olsalardı yüzümüze bile bakmazlardı

Kendini beğenmişlik/İnsanlar kendilerinden emin olsalardı yüzümüze bile bakmazlardı
 

Allah’tan bu var yani; beni aşağı görüyor ama kendinden de emin olamıyor. Bir olsa, yandık; selam bile alamayız! Allah dağları yüce yaratıyor ama daha yücesini yarattığı için seninki kasılamıyor. Yoksa bizim üç metre Ağrı’nın kurumundan geçilmezdi. Tanrı bugün izin versin hâşâ herkes ben tanrıyım der. Yukarıları çok seviyoruz.

İnsanlardaki bu psikolojinin nedeni bence herkesin kendini yüksek görmeye çalışması. E biri kendini yüksek görünce diğeri aşağıda kalacak. Mecburen o da onun seviyesine gelmeye çalışıyor. Kim aşağıda kalmak ister ki? Ahmet, Mehmet, Ali, Veli kırk dokuz elli; Ayşe, Fatma sırtüstü yatma. Biri vali, diğeri kaymakam, üçüncüsü çöpçü olsun bak nasıl kıyametler kopuyor. Çünkü bu geri kalmış insanlara göre vali hâşâ Allah, kaymakam da peygamber. Parası olan bir adım önde. Bu ülkede “büyükler” diye bir kavram var. İnsanlar sırf nam için vali kaymakam oluyorlar.

Çünküm korkuyorlar mirim, korkuyorlar! Onları yıllarca aşağılamışız. Sıraya saygıya alınmayacaklarından korkuyorlar. Ve bu memlekette insanların çoğu sıraya saygıya giremiyorlar zaten. Allah’ın huzurundan önce burada bazılarının el pençe iki büklüm huzuruna çıkıyoruz.

Biz yazı yazdık. Bu köleliği kaldıralım dedik. Allah sizi inandırsın hiç kimse yazımızın (EFFERİM KALELERİ DENİZE BAKARDI) yüzüne bile bakmadı. Amir de neymiş, yukarıdaki aşağıdaki de neymiş, hepimiz insanız, yıkalım bu putları dedik. Bu ülkenin acınası insanları ellerini göğüslerinde kavuşturarak eskiden olduğu gibi birilerinin huzuruna doğru yürüdüler ve biz köleliği seviyoruz dediler. Oysa ellerinde Kuran vardı ve Kuran diyordu ki “Allahtan başka hiçbir gücün önünde eğilme”

Öyleyken kendini beğenmişlik bu cahiller ordusu içinde tavan yapmış durumda. Padişahın kapısından it gibi kovulmasının öcünü senden benden alıyor. Kızmaca yok, söyleyeceğiz! Seni benden üstün yapan nedir ağam. Söyleyiver Allah’ını dinini seversen! Tavrın davranışın bana pek bi dokunuyor. Sen kasılırken ben ezim ezim eziliyorum. Senden daha pissem, kirliysem, hırlıysam, hısızsam bahçe duvarının yakınında dolaşırsam köpek olayım! Ama lütfen yani, ayrımcı davranışının da bir nedeni olmalı. Paramız yok, o senin dediğin yerlere gelemedik. E bu ülkede herkes vali olamaz ki. Koyunlarımız varsa çobanımız da olacak. Çoban senin yanına niye yakışmıyor?

Kendini beğenmiş insanları dövelim. Kimi döveceğiz, herkes kendini beğenmiş. Bir de bu var. Herkes havasını yanındakine atıyor. Senden büyük, büyük insan, daha büyük, seviyesine gelinemez, gücüne ulaşılamaz… Sittir lan! Bu şekilde hava atanlara aynı benim gibi restinizi çekin. Köpek yalını verene hırlayamaz, ekmeğiniz ondan gelmesin ama.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..