Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Keşke şaibe olmasaydı

Keşke şaibe olmasaydı
 

Yerel seçimler bitti.

Sonuçlar üç büyük şehirde açık değil. YSK’nın bilgisayar sistemi çöktüğünden oy oranlarının iletilemediği haber veriliyor.

Parti il başkanları, başkan adayları endişelerini belirtiyorlar, karşı taraf savunmaya geçiyor.

Televizyonları takibeden, gazeteler ve internetten olup biteni anlamaya çalışan seçmen şaşkın.

Neticede kim kazanırsa kazansın, kazanamayan taraf bir sürü iddialarda bulunacak, kafalar karışacak, olan yine seçmene ve oyuna olacak. Seçmen verdiği oyun yerine gidip gitmediğinden yine şüphe edecek.

2000 seçimlerinde ABD’de başkan seçimi sonuçları bir türlü belli olmadığında, mahkemeye gidilmiş, mahkemenin verdiği, Florida’da oyların yeniden sayılması kararını bir üst mahkeme iptal etmiş, mektupla verilen asker oylarının da , tarihleri geçtiği halde sayılmasından sonra George W.Bush seçimin galibi, Al Gore ise mağlubu ilan edilmişti. Florida Valisi Bush’un kardeşi Jeb Bush idi. Seçimin asıl galibinin Al Gore olduğu ve seçimlerde bir çok şeyin hileli olduğu sonradan çok konuşulup yazıldı. Bu eyalette oturan binlerce siyah derili Amerıkalı şu veya bu sebepten oy kullanamamıştı örneğin.

ABD’li yazar ve film yapımcısı Michael Moore “Stupid White Men” adlı kitabında bütün bunları etraflıca anlatır ve o zaman seçilen asıl başkanın Al Gore olduğunu izah eder.

Bu iddialara inanılacak olursa, ABD’yi demek ki son sekiz senede yanlış bir başkan idare etmiş! Amerika ve tüm dünya için pek de iyi olmayan sonuçlar doğurmuş bir yanlışlık!

Sonuçlar ne olursa olsun, seçmen haklı olarak en azından temiz ve şaibesiz bir seçim yapılmış olmasını istiyor.

Bilgisayarlar çökmese, karışıklıklar olmasa, şüpheler uyanmasa olmaz mı?

Olmuyor demek ki!

 
Toplam blog
: 165
: 1414
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Uzun yıllardır yurt dışında yaşıyor. İsviçre'de Adalet Bakanlığı'ndaki mesleği yanında tiyatro ya..