Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '18

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu Partisini Bitirmeye mi Çalışıyor?

Kılıçdaroğlu Partisini Bitirmeye mi Çalışıyor?
 

Kılıçdaroğlu CHP'ye hangi tarihte genel başkan tayin edildiğini tam olarak bilmiyorum ama 8-9 yıl olmuştur heralde.

'Tayin edilmiştir' cümlesini kullandım çünkü kaset koplosu sonrasında İstifa etmek zorunda kalan Baykal'dan boşalan genel başkanlık koltuğuna 'istemem yan cebime koy' misali önce kabül etmeyen fakat sonradan büyük bir hevesle CHP koltuğuna hiç bir seçim yüzü görmeden oturmuştur.

Kaset komplosunu kim veya kimler tarafından düzenlendiği hala tam olarak bilinmiyor ama CHP'ye muhalif partiler tarafından düzenlenmiş olabileceği aşikar.

Kılıçdaroğlu'nun özenle seçilerek partinin başına getirildiğini düşünüyorum. Şöyle özenle; dürüst namuslu ama muhalefet kabiliyeti yetersiz. Bu özellik mevcut iktidara pozitif yönde etkilemeli..

Nitekim Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra Atatürk'ün kurmuş olduğu parti olarak bir cumhurbaşkanı adayı bulunamayıp MHP kökenli adaya onay vererek 'çatı' formülü ile Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine dolaylı destek verdiğini gördük. Referandumda da aynı şekilde dolaylı olarak 'evet' çıkmasına destek vermiştir (şöyle açalım; Kılıçdaroğlu; "15 Temmuz kontrollü darbedir elimde dosyalarım var" demiş fakat demesiyle kalmış icraata geçmediğinden dolayı kararsız seçmenlerin 'evet' oylarına kayarak referandum sonucuna yani evet'e dolaylı destek vermiş oldu. 24 Haziran seçimlerine değinmeye gerek yok çünkü partili cumhurbaşkanlık koltuğunun Erdoğan'a verilmesini istemeseydi genel başkan olarak kendisi aday olurdu diye düşünüyorum. Kısaca Erdoğan'ın seçilmesini dolaylı şekilde istemiştir..(ben böyle okuyorum yaşananları. İtiraz edenler olabilir)

Adeta devlet memuru gibi tayin edilmiştir Kılıçdaroğlu CHP'nin başına.

Yaklaşık on yıldır CHP'yi bitirmeye çalışıyor sanki. Dürüstsün doğru adamsın politikayı iyi bilenlerdensin ama icraatçı bir politikacı değilsin. İyi bilmek ayrı şey, icraatçı olmak ayrı şeydir.

Kayyum'un atanmasını bekliyor Kılıçdaroğlu anlamış değilim.

Bakınız adeta partisini tükenişe doğru götürdüğü gibi, kendisini de tükenişe götürecek bu gidişe.

Erdoğan'ın açmış olduğu davalardan sebep tazminat ödemesi için evini satmış hatta borç para aldığı yazılıyor çiziliyor sosyal medyada.

Etme Kılıçdaroğlu, bırak koltuğunu Muharrem İnce'ye veya başka bir partili'ye de nefes alsın CHP!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..