Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kimi hayvanları, böcekleri istemediğimiz halde korkudan öldürüyoruz

Kimi hayvanları, böcekleri istemediğimiz halde korkudan öldürüyoruz
 

Hamam böceğinden(kara Fatma)  iğrenildiği söyleniyor ama bence bu da korku. Hayvanlar, özellikle böcekler/karıncalar/fare falan yiyecek bulmak ve barınmak için evlerimize giriyorlar. Tabii ki bu onlar için yanlış bir şey. Çünkü onları görür görmez ilaçla ya da başka şekilde öldürüyoruz. Bilemezler elbette. Bol yiyecek, sıcak ortam…

Evinde bu tür hayvan ya da böceklere dokunmayan var mıdır? Sanmıyorum. Kendimiz korkuyoruz. Çoluk çocuk korkar diyoruz. İğreniyoruz. Yemeklerimize geliyorlar. Öldürmek istemiyoruz ama başka çaremiz yok gibi.

Evlerimizdeki bu tür haşeratı öldürme dışında çözüm bulabilir miyiz bilmiyorum. Belki çözümü vardır da öldürmek daha kolay. Evlerimize girmemelerini sağlayacak bir koku ilaç vs, gitsinler dışarıda ne yaparlarsa yapsınlar. Evlerimize girmesinler. Dışarıda da ölürler zaten. Olsun katilleri biz olmayalım. Onları öldürmek de travma. Eve böcek ilacını koymaya elim gitmiyor. Çok üzülüyorum bu zavallı hayvanlara!

Yaşamak için bize sığınıyorlar biz de onları öldürüyoruz. Dışarıdakiler daha şanslı bence. Karıncalar için biz yılanlardan daha kötüyüz! Kendimize aitse ve uygunsa evimizin bir bölümüne yiyecek koyarak bunların burada barınmalarını sağlayalım desek saçma gelir, fare böcekle yan yana yaşanır mı;  tedirgin oluruz.

Keşke evimizdeki bu böcek börtüyü öldürmek zorunda kalmasak. Ben çoğunca öldürmüyorum. Evin uzakça yerlerinde gezsinler. Lakin bunlarda da var, yatağına geliyor. Kara kara öööğğğ! Yok yok, insanların bu konuda yapacağı bir şey yok. Bizimkisi gülünesi bir duyarlılık!

Keza evlerimizin dışında da oluyor bunlar. Yolda küçük bir yılan görsek hemen öldürüyoruz. Bırakın gitsin. Veya zararsın başka hayvanlar. Kovun kovalayın ama gereksiz yere öldürmeyin. Siz onlara bir şey yapmadığınız zaman onlar da size bir şey yapmazlar. Yolda köpek görsek taşlıyor, kedi görsek tekmeliyoruz. Bu hayvanlar korktukları için bize saldırırlar. Mısır tarlası neyse ne de dağdaki domuzları öldürüyorlar. Ve marifetmiş gibi tüfekle üzerine çıkıp resim çektiriyorlar. Halkımızda bu konularda çok büyük cehalet var!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..