Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '13

 
Kategori
Eğitim
 

Kırk yaşında öğrenci olmaz, kişinin eğitimi 21 yaşında bitmelidir

Kırk yaşında öğrenci olmaz, kişinin eğitimi 21 yaşında bitmelidir
 

Bazıları kariyerini tamamlayıp diplomasını aldığında imam kapısını çalıyor. Öğrenmenin yaşı yokmuş. Madem öyle mezarına kütüphane kuralım. Kim veriyor bu insanlara böyle aptalca düşünceleri ya! Kırk yaşında okulu bitirip elli yaşında evlendiğinde – sanki yüz yıl hayatı var, altmışında ölüyorsun zaten, geriye on yıl kalıyor- ne zaman yaşayacaksın?

12 yıl orta öğretim. Çift dikiş, bütünleme filan 5 yıl üniversite. Mastır, staj, iş arama, kız arama… Bir bakmışsın kırkına merdiven dayamışsın. Kazık kadar adam/kadın olmuşsun. Evlensen düğünde oynayamazsın. Belki çocuğun da olmaz. Orta yaşlı damat ve gelin olur mu, dullar gibi. Teyze amcanın koluna girmiş hahahahaha…

Türkiye gençliği, sizler böylesine gerçekleri göremiyor olamazsınız. Okumanın (tahsilin) işe girmenin, hatta evlenmenin bir yaşı vardır. Kerim Korkut düzeninde 06–16 yaş temel eğitim(TES) 16–21 yaş mesleki eğitim (MES) veya üniversite, 21 yaşınızda mesleğinizle ilgili diplomanızı alıyorsunuz ve doğrudan işe başlıyorsunuz.25 yaşınızdan önce de evleniyorsunuz.

Kızlar 30 yaşına kadar okuyorlar. Staj mıtaj, iş bulma 35, koca arama 40; bu kadın ne zaman doğuracak, çocuklarını ne zaman büyütecek? Oğlu askere gitmeden ölür her halde. Bakın bizde askerlik de yok. Meslek olarak seçen kişiler yapacak; paralı, maaşlı. Yani bir nevi iş. Ev kadınlığı da yok. Siz işinizde çalışacaksınız, evinizin işlerini ilgili birim görecek. Senin AB’de bile böyle yasalar yok.

Direntaksim”lerle hadi AKP’yi yıktınız; sonra ne olacak? ODTÜ mücadelelerinin bir anlamı olmalı. Düzen değişmeyecekse, elinizde yeni bir düzen yoksa Çankaya yollarında kaybolan gençlik olursunuz..

30–40 yaşlarına kadar süren gençlerin tahsil hayatı ve evlenip yuva kurma durumlarının ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan kaynaklandığı söyleniyor ama bu yanlış anlayış insanlarımızın düşüncelerinde de var maalesef. Tutturmuşlar bir olgunlaşmak. Fatih 21 yaşında İstanbul’u alırken olgunlaşmamış mıydı? Olgunlaşayım derken çürüyorsunuz, farkında değilsiniz. Bir de her şeyim tamam olsun da sonra diyenler var. E tamamlamak için yaşıyorsun zaten. Bir kişinin her şeyi ancak mezarda tamam olur.

Kırk yaşında adamlar kadınlar evleniyorlar. Bu kadar zaman neredeydiniz? (Kesinlikle mecburiyet durumlarını ayrı tutuyoruz) Okul bitmedi. Nasıl okulmuş bu ya, diplomayı Azrail versin bari hahahahaha! Ben nikâh memuru olayım böyle kırk yaşında evlenmeye gelen koca koca adamların/kadınların nikâhını kıymam. Zaten o yaşta artık geline/damada da benzemiyorlar; gelin şişko patates, damat kel.

Aslında bu biraz da bu kişiler hayattan korktukları için oluyor. Ellerinde olmayarak dünyaya gelmişler bir kere; acaba yaşasalar mı, yaşamasalar mı? Elinde olmayarak da yaşayacan,  canım benim! Yöneticiler zaten eski kafalı. Onlar için sorun yok. Kişinin bir hayatı varmış, kırk sene boşa gitmiş. Kırk yaşında şişko gelin fidayda oynayamamış. Damat Meydan Larus okumaktan kel olmuş; gözlerinde yedi numara gözlük. Gelinin çocuk doğurma yaşı geçmiş. Ah gençlik, vah gençlik…

Kerim Korkut’u anladığın gün hayatın değişecek…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..