Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '16

 
Kategori
Blog
 

Kirliler temizleri de kirletirler

Kirliler temizleri de kirletirler
 

Görsel alıntı.


MB da yazmaya başladığımız günden bu yana MB güvenine, üye yazarların kişiliklerine zarar verecek her hangi bir söz ve söylemde bulunmadan hep kaçındık.

İlkyazımızda MB bizim bağ ve bahçemizdir, yazarlarımızın yazıları da en değerli meyvelerdir dedik.

Yazılarımızda, yorumlarımızda saygıyla başladık, sağlık ve mutluluk dilekleriyle bitirdik. Böyle yürümeye devam ederek bu günlere geldik.

Kimsenin bizi alet olarak kullanmasına izin vermedik ve bizde kimseye yaranmak uğruna yama olmadık.

Bir yazarımız “ MB benim huzur bahçemdir” dedi ortalık toz duman oldu. Yok MB huzur bahçesi değil, huzursuz bahçedir. Peki, bu huzursuz bahçede sizin ne işiniz var? Ne ses, ne seda, ne cevap.

Peki, bu toz dumanı kimler yarattı?

Bulundukları ortamda aykırı tavır ve davranışlarıyla farklı görünmeye, kendilerine bir hava vermeye, herkesten daha farklı ve özel olmaya çalışıp bu yolda şahsiyet gösterisi yapanlar.

Varlığını hissettirmek, kendilerini kanıtlamak maksadıyla çaba harcamayı adet haline getirenler, çarpık vasıflı, düzgün ve gerçekten uzak olanlar.

Onlar ki, yâd ellerin hizmetini görürler. bidayetten beri bazı yazarları alet olarak kullandılar. Şimdi o aletler huzursuz bahçeden uçtukları için ister bayan, ister erkek yazar olsun kendilerine yeni aletler bulma çabası içindeler.

Onlar ki, çıkarların esiri olan güçlülerin emrine amade olmuş, canlarını dişlerine takmış ortada geziniyorlar. Böyleleri de bilmezler ki yama olmak istedikleri güçlüler onların önceleri kimlerin eteklerinden tuttuklarını, kimlerin peşinden koştuklarını çok iyi bildikleri için adlarını bile listelerine almazlar.

Onlar ki, bir tarafa zorla yama olmak isterler, lakin deseni, çizgileri ve kumaşı uymadığı için yama olarak kabul görmeyen ve belli kesimlere saldırıda bulunan kadın üye ise, kendisine sataşıldığını sandığında ağlamaya başlar.Gündemde kalmak için yıkıcı, kırıcı söz ve söylemlerine devam eder.

Böyle olanlar yıkıcıların pensesi, tornavidası gibi aletler olurlar, tek bir komutla çalışırlar ve bu halleriyle hep mutlu görünürler. 

Biz hiçbir zaman kendimize yazar demedik. Peki, yazarlardan da öteyiz diyenler huzursuz bahçe dedikleri MB da ne işleri var, ülkede gazeteler mi tükenmiş, neden kendilerine yakın gazetelerde başyazarlık yapmıyorlar?   

Bunlar 8 yıldır yazdıklarına ve aldıkları yorumlara bakmazlar, etraflarında hiç kimsenin olmadığını görmemezlikten gelirler. Meğer bunlar bidayetten beri yorum ve çekememezlik savaşı başlatmış. MB huzurunu bozmak için çaba harcıyorlar.

Malum geçenlerde bir yazar arkadaşımız müstear isim kullanan yazarlarla ilgili bir blog yayınladılar.

MB da bazı yazarların müstear isim, kimlik ve hayali resimlerle yazanları tespit eden ilk yazar olmanın onur mücadelesi verilmeye başlandı. 

Peki, daha önceleri ne demiştik “ Kirli temizi de kirletir “ Kir’in genel adı pisliktir. Pisliğin maddesi dışkıda olabilir, necasette olabilir. Pislik zararlı olduğu gibi kötü kokar, temizlere de sirayet eder temizleri de kirletir demiştik.

Bunca yalanlı, hileli bilgilerin, hayali resim ve maskelerin doğumuna neden olan mucit kim? Bu konu yazarların içinde de, dışında araştırılmalı. Perde arkasında hayali isim, kimlik, resim ve maskelerle yazarlık yapma fikrini ilk önce kim var etmiştir, bunları var edenler kimlerdir?  

MB bu müstear isimler ve resimlerle yazı yazanlardan dolayı güven ve itimat kaybetmiş midir? Bu tasvip edilmeyen konudan dolayı MB ne gibi yarar veya ne gibi zarar görmüştür?  

Müstear yazar projesini ilk çizen, uygulamaya koyan ve inşasına izin veren ilk mucide bu kirli emelleri uğruna müsamaha gösterilmiş midir?  

Editörlerimizin ya da Baş editörümüzün isimlerinin gizli kalması gerekirken, neden bazı yazılarda Baş editörün adı sıkça dile getirilir? Özellikle tekerrür eden bu konu samimiyetten mi, gerçekten meydan okumak mı, yoksa gerçek eleştirisel bir durum mu?

Müstear isimli yazarların varlık şüphesi neden özellikle bir yazar üzerine toplanmıştır. Birden çok müstear isimli yazarlar, birileri tarafından alet olarak kullanılmış mıdır, onlar neden aniden MB u ter etmişlerdir?

Bir yazarın, bir başka yazardan haber istediğini içeren mesajın kaydı bizde mevcut. Bu MB yazarına hangi kanaldan veya kimler tarafından haberler servis ediliyor?

Editörlerimize yorumları bir iki gün geciktirin, şu, şu yazıları editörden öneriler kısmında yayınlayın, şunları yayınlamayın ve daha birçok benzeri konularda dış müdahale yapılmış mıdır?  

Bir yazarın yazısına, başka bir yazar tarafından yapılan yorumda; MB Baş editörü bu denli eleştirilir mi? Görevliler hakkında böyle yorumlar yazılması hoş karşılanıyor mu? 

MB bu konuda cevap hakkını  kullanmayı uygun görmedi mi? uygun görmemişler ise bidayette alet olarak kullanılan bir yazarın yazdığı gibi ” Editörler size de bir şiir yazarım” gibi laubali sözler gündeme gelmez mi? 

Baş editörün “ Güvenilmez üyelerin yazı ve yorumlarını serbest bıraktığı” sözleri manidar değil mi?

Bazı yazı ve yorumlarda görevlilerin isimlerini zikretmekten dolayı MB bir dış müdahaleye maruz kalmış mıdır, güven ve itimat kaybına uğramış mıdır? 

Kesinlikle biz kimseye alet olmayız, bir yere yama olmak için çaba harcamayız. Alet ya da yama olanları lanetleriz ve insanlık onurundan nasibini almamış sayarız.  

Biz aynı çizgimizle devam ederiz. Takdiri kırıcı, yıkıcı, fesat olmayan, varlığını hissettirme ve kendini kanıtlama şahsiyet gösterisi yapmayan Sayın, yazarlarımıza bırakırız.

Lütfen kirlileri ayrı yere bırakınız temizleri de kirletmesinler.

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..