Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '11

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Kırmızıbiber dolması!

Kırmızıbiber dolması!
 

Hanımlar; bugün, patlıcangillerden kırmızıbiber dolmasından bahsedeceğim sizlere!  

Patlıcangillerden dememin sebebi, aslını neslini bilmediğiniz dolma ürünleri kullanmamanız içindir! Çünkü kabakgillerde de bu amaca yönelik ürünler yetişmektedir!  

Ayrıca Osmancık pirincinden başka ürünü de tavsiye etmiyorum!  

Osmancık’tan geçtiğim bir yaz günü, bellerine kadar suyun içinde duran insanları görünce durmuş “ ya bunlar balık mı tutuyorlar burada?” diye yolun kenarında duran birine sorduğumda “yok Abi, çeltik hasadı yapıyor arkadaşlar!” cevabını alınca, “Allah Allah, çeltik ismini de ilk defa duyuyorum! Neyle yakalıyorlar bunları?” diye sorma gafletinde bulunmuştum!  

Adamcağızın gafletini burada yazmayacağım!  

Bir de kuş üzümü var!  

Bu insanoğlunun gözü doymayacak sevgili hanımlar! Kuş üzümü nedir ki alıp da pirincin içine koyuyorsunuz?  

Yazık değil mi o minnacık kuşlara? O kadar çavuş üzümü, müşküle, razaki yediniz doymadınız da sıra kuşların kısmetine geldi değil mi?  

Yazıktır, günahtır!  

Son olarak şunu hatırlatmadan geçemeyeceğim!  

Kırmızıbiberin sap tarafının bıçakla daire çizilerek koparılması ve pirinçlerin buradan doldurulması gerekiyor! Sivri tarafından kesenleri duyuyor, üzülüyorum! Uğraşıyorlar boşu boşuna!  

Kırmızıbiberin kırmızı rengini kaybetmemesi için de tencereye bir çay kaşığı karbonat konmasında fayda var!  

Gerisi el maharetinize kalmış!  

 

 

 
Toplam blog
: 1640
: 466
Kayıt tarihi
: 27.01.07
 
 

Doğum tarihim değişmedi ama çok şey değişti bu güne kadar. En başta, dede oluyorum! Evet; şaşırdı..