Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '13

 
Kategori
İstanbul
 

Kısa İstanbul yazıları /1 B...tan işler

Kısa İstanbul yazıları /1 B...tan işler
 

İstanbul gibi nüfusu milyonları bulan şehirlerin belediyeleri hiçbirşey yapmayıp şu kanalizasyon sistemini işler halde tutsalar yani şehrin her tarafını lağım kokularından kurtarsalar yeter de artar bile. Mesela İstanbul'da 15 milyon insanın günlük katı ve sıvı kanalizasyon atıkları onbinlerce tona ulaşmakta ve bu atıklar uzunluğu binlerce kilometreyi bulan kanal sistemleriyle denizlere akıtılmaktadır. Ancak bu drenaj çok şükür ki arıtılarak denize verilmektedir Aksi halde 70-80'li yılların Halici gibi leş kokacak boğaz ve denizlerimiz; bırakın denize girmeyi, etrafında yaşamayı bile imkansız hale getirecekti. Sezar'ın hakkı Sezar'a...Şimdilerde Amerika'da kaçak hayatı yaşayan Bedrettin Dalan'ın " Gözlerim gibi mavi olacak " diyerek başlattığı Haliç ve Marmara'yı arındırma projesi Tayyip Erdoğan'ın ısrarlı çalışmalarıyla devam ettirilmiş ve son olarak da Boğazdan su getirilmesiyle Haliç sonunda kurtarılmıştır.

Bütün bunlar neden aklıma geldi? Zaman zaman Kadıköy iskele civarı aynen eski Haliç gibi lağım kokmakta.. Acaba kollektörler mi çalışmıyor? Veya başka bir neden.. Bu duruma acilen bir çözüm bulmak gerekiyor. Artık Paris, Roma gibi dünya çapında bir turizm markası olan, 7 Eylül'de inşallah 2020 Olimpiyatlarini alacak bir şehre artık lağım kokusu duymak hiç yakışmıyor. Ne Kadıköy'da ne de başka bir yerde..

Evet.. Çoğumuzun b..tan işler diyerek burun kıvırdığı bu konu belki de bir belediyenin en önemli işi.. Eğer hala burun kıvırıyorsanız açıkta akan bir lağım hemencecik fikrinizi değiştirecektir. 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..