Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kısasa kısas

Tekstil atölyesinde çalışan 24 yaşında bir genç kız. Akşam işinden çıkıyor. Hızlı adımlarla evine doğru yürümeye başlıyor. Her zaman gittiği yoldan değil de, daha kestirme olan yolu tercih ediyor. Şehir eşkıyaları kesiyor önünü. Çantasının alınmasına pek ses çıkartmıyor ama dişinden, tırnağından biriktirerek aldığı cep telefonuna, eşkıyaların kirli elleri uzanınca, direnmeye başlıyor. 24 yaşındaki bir genç kıza gücünün yetmeyeceğini anlayan eşkıya, çıkartıyor sustalısını... Olanı biteni birileri kameraya alıyor.

Ben; yemek masasında ağzımdaki lokma ile kala kalıyorum. Caddenin ortasında kanlar içerisinde yatan genç kız için ambulans çağırılıyor. Filmlerde Hızır gibi olay yerine gelen ambülâns, aradan yarım saat geçmesine rağmen bir türlü gelmek bilmiyor. Genç kız caddede kan gölünün ortasında yatıyor. Gözlerini açıyor birden, kendisine umutsuzca yardım etmeye çalışan adama, “Kollarımı hissetmiyorum, ben ölecek miyim ağabey” diye soruyor, Adam “hayır ölmeyeceksin” diyemiyor. Benim için hayat duruyor. Bir süre sonra genç kızın gelinliği kefene dönüşüyor. Gazeteler ve Televizyonlar; Bu haberi verirken 17 YTL için canından oldu diye veriyorlar.

Bir gün sonra, Bu sefer 17 yaşında bir lise öğrencisi, cebindeki 5 YTL için, kafasına sıkılan bir kurşunla, bu sefer Ankara’nın başka bir caddesinde, hayata veda ediyor. Bu iki olayda Türkiye’nin başkenti Anakarada gerçekleşiyor. Türkiye’nin nabzının, ülkenin yönetildiği, Atamızın yattığı yerde! Televizyon ekranlarına bu kez, 17 yaşında öldürülen gencin babası geliyor. Acılı adam, kendisine doğru uzatılan mikrofona Osmanlı tokadı etkisinde şu cümleyi sarf ediyor. “ Adalet yerini bulmazsa, oğlumu öldüren çocuğun kellesini alırım”

Tüylerim ürperiyor. Oyunun adı konuyor. “Kısasa kısas..” Neden bilmem, son dönemde, Türkiye’nin muhtelif bölgelerinden linç haberleri geliyor. Halk polisin, jandarmanın koruması altındaki, katile, tecavüzcüye, gaspçıya, büyük bir kinle saldırıyor. Tam her şey kopmak üzereyken polis ya da jandarma havaya ateş açıyor ve halkın suçluyu linç etmesinden son anda kurtarıyor.

Şimdiye kadar Allahtan Halk polisin elindeki, jandarmanın elindeki suçluyu almayı başaramadı. Ya bir gün başarırsa?

 
Toplam blog
: 1280
: 1114
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Deniz tutkunu.Amatör kıyı balıkçısı. Aynı Şarkı ve Ilık Havada Hoşça Kal adlı kitapların yazarı ..