Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Kişi başına düşen gelir 7 bin 400 dolar çıktı

Kişi başına düşen gelir 7 bin 400 dolar çıktı
 

http://img.mynet.com/ha3/n/nazim_ekren.jpg


Bakan Beşir Atalay’ın açıkladığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları kafaları karıştırdı. Nüfusun beklenilenin altında çıkması kişi başına düşün gelirin de değişmesine neden oldu. 73 milyon beklenen nüfus 70 milyon çıktı, kişi başına düşen gelir bir anda 6 bin dolardan 7 bin 400 dolara fırladı. Bakan Atalay, “ Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi son derece objektif ve güvenilirdir” dedi.

Tartışmalı sayımın diğer çarpıcı sonuçları şöyle:

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Erken ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Ülke nüfusu tahminlerin altında çıktı.

Ortalama yaşam süresi 56 yıl

Araştırma sonuçlarına göre Türk halkının yarısı 28, 3 yaşının altında. Ülkemizin yaş ortalaması oldukça düşük çıkmasına karşın ortanca yaş ortalama 28 çıktı. Genç bir nüfusa sahip olunmasına karşın ortalama yaşam süresinin düşük olması araştırmanın çarpıcı sonuçları arasında yer aldı. Buna göre Türk insanı ortalama 56 yıl yaşıyor. Nüfusun yüzde 66, 5’i ise 15-64 yaş grupları arasında yer alıyor.

Nüfus 70 milyonu aştı

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları açıklandı. 2007 yılı sonu itibarıyla Türkiye nüfusu 70, 586, 256 kişi olarak belirlendi. Kadın ve erkek nüfusun eşit çıktığı sonuçlara göre; nüfusun yüzde 70’i şehirlerde yaşıyor ve şehirde yaşayan nüfus oranının en yüksek olduğu il Ankara. En kalabalık il 12 milyon 500 bin kişi ile İstanbul olurken, kilometre kare başına 92 kişi düşüyor. İstanbul’da bu rakam yaklaşık 2420 kişiyi buluyor.

Araştırma sonuçlarına göre ülkemizde 98 bin yabancı uyruklu kişi ikamet ediyor. Yabancılar özellikle büyük şehirleri tercih ediyor.

murat aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..