Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '07

 
Kategori
Kitap
 

Kitap kurtları günü

Kitap kurtları günü
 

Bir gün kapınızı çalar aşk, ansızın, ne olduğunu anlayamadan. Bir de bakmışsınızdır ki, sizi o büyülü dünyasının içine çekmiş, başka dünyalara açılan kapılarınıza kilit vurmuş, sizi bambaşka bir 'ben' yapmıştır.

Bazen bir masal kahramanı olursunuz o dünyada. Belki bir Don Kişot misali yeldeğirmenlerine savaş açmışsınızdır. Belki bir Dartagnan olup diş bilemişsinizdir hainlere.

Belki de bir Pollyanna, mutluluk oyunları oynayan ya da aç gözlü kurttan kaçan bir kırmızı başlıklı kız...

Anlayamazsınız ki ne olduğunuzu, çünkü bu diğer aşklara benzemez. Hatta Ataol Behramoğlu'nun dediği gibi de iki kişilik değildir bu aşk. Çünkü bu kitap aşkıdır ve okudukça çoğalırsınız, içindekilerle beraber yayılırsınız geniş bir zaman dilimine doğru.

Çoğaldıkça, daha çok çoğalmak istersiniz, daha çok okumak, daha çok kahraman olmak.

Ve bir gün, bir de bakmışsınız ki bir kurt olmuşsunuzdur, küçücük bir kurt. Artık etrafınızdakiler size 'kitap kurdu' diye seslenmeye başlamışlardır.

Doğum günlerinizde aynı hediyeyi alacağınızı bile bile, 'yine mi kitap' diye gocunmadan, mutlulukla açarsınız hediye paketlerini ve orada, o kitapların içinde koca bir hayat bekler sizi; el değmemiş, belki hüzün verici, belki yol gösterici, belki sizi anlatan, belki de geleceğinize ışık tutan.

Öyle bir kurt olursunuz ki kitap okumayanlara acımaya başlarsınız, onları hiçbir zaman anlayamazsınız ve içinde hapsoldukları o küçücük hayatları, karanlık bir zindanda geçirilen koca bir ömre benzetirsiniz. Katiyen de yaklaşmazsınız aydınlık dünyanızdan, zindanı çevreleyen o kapkalın duvarlara.

Onlar da sizi anlayamaz, zaten anlamalarını da beklemezsiniz. Çünkü onların her hareketi, dar alanda yapılan kısa paslaşmalardır sizin için.

Bunun içindir ki, bu karanlık zindanın duvarlarından uzakta durmaya çalışan ve sayıları gittikçe azalıp, neredeyse nesli tükenen biz kitap kurtları için ve bir de insanları kitap kurdu olmaya teşvik etmek için, bence bir 'Kitap Kurtları Günü' ilan edilmeli.

Belki de bu tarih, bu fikir ilk bugün ileri sürüldüğü için bugün olmalı, ne dersiniz?
 
Toplam blog
: 77
: 939
Kayıt tarihi
: 13.01.07
 
 

1979 Giresun doğumluyum. Kendimi bildim bileli kalabalığı sevmem. İnsanlara karşı mesafeliyimdir. He..