Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '18

 
Kategori
İnançlar
 

Kıyamet Ne Zaman ve Nerede Kopacak

Bu yazıyı yazmak için çok düşündüm. Zira okuyanların beni bundan sonra nasıl tanımlayacaklarını gereksiz yere çok fazlasıyla önemsedim. Artık umurumda değil.

Kıyametin kopacağı ve devamında da sorgu sual ile Cennet veya Cehennem yolcusu olacağımız ve orada çeşitli mükafat ya da cezalar ile baş başa kalacağımız üzerine kurulu bir yaşam tarzına zorlanarak ona kaynak olarak atfedilen kurallar içinde kalmamız öğütlendi durdu bize ve bizden öncekilere hatta bizden sonra geleceklere de miras olarak kalacak.

Kıyamet Dünya’nın yok olması mı, Evren’in yok olması mı?

Eğer kıyamet Dünya’nın yok olması ve onun üzerindeki yaşamın sonlanması ise bu durumda bu gezegende yaşayan biz fakirlerin suçu ne? Çünkü, birileri Uzay boşluğunda yer alan bir başka gezegen üzerinde yaşam kolonileri kurmanın peşinde. Peki bu birileri bunu başardığında Dünya’da kalanlar ile yeni gezegende yaşayanlar arasında ayrım olmayacak mı? Sizce yeni gezene tüm insanlık transfer olacak mı? Kıyamet bu durumda sadece Dünya üzerinde yaşayanların başına mı patlayacak? Ve zenginler ve onların hizmetkarları olarak seçilen bir grup insan bu kötü sondan kurtulacaklar mı?

Şu an ve gelecekte asgari ücretle yaşamaya çalışan veya Afrika’da, Asya’nın içlerinde, Amazonların derinlerinde her şeyden habersizce yaşayan insanlar bu yeni gezegene gidecekler mi? Onların sonu ne olacak?

Günümüzde milyarlarca dolar harcayarak herhangi bir gezene gitmeye çalışanlar sizce olası kıyametten kaçmak için mi bu kadar para harcıyorlar?

Evrenin neresinde veya zamanın hangi boyutunda olursak olalım yönetenler ve yönetilenler diye ayrılmayacak mı insanlar? O zaman şu an yönetilen insanların dertleri ne eğer o zaman da yönetilen olacaklarsa?

Diyelim ki, EVREN tekrar bir toz bulutu haline gelecek ya da bir hiçlik olacak. Peki bu durumda hiçliğe bir şekilde mahkum olan biz insanlar derdimiz nedir ki başka yerlerde koloniler kurma peşindeyiz?

Bir aldatmacanın oyuncağı yapılmış gidiyoruz. Bizden öncekiler bu yalda yol almışlar biz aynı yolda bizden sonrakiler de aynı yolun yolcusu olacaklar.

İnsan nesli tükense ne olacak?

Dünya’ya kazık kakmanın, kendinden sonra da anılmanın ve yaşadığı süre boyunca bir başkasının emeğinin terinden beslenmenin yolunu tutmuş insanlar için değil mi bütün bunlar. Benim torunumun bilmem kaçıncı kuşaktan torunları olmayacakmış varsın olmasın.

Yaşadığın yeri bombok edip iliklerine kadar kendi pis çıkarların için sömüreceksin ve biz gibi bazı salaklar da sana bu konuda yardımcı olacak sonra da sen gidip yeni bir gezegende kıyametten kurtulacaksın değil mi?

Türünüzün en salağı olmayın lütfen. Lütfen açın artık gözlerinizi.

Ali ALTAN

 
Toplam blog
: 71
: 606
Kayıt tarihi
: 18.12.08
 
 

1967 Yakacık doğumluyum. H.Ü. Edebiyat Fakültesi'nde 2 yıl öğrenimden sonra İ.Ü. Arkeoloji ve San..