Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '12

 
Kategori
Aile
 

Kızlarıma Yansımalar 11.Bölüm

Kızlarıma Yansımalar 11.Bölüm
 

Öğrencilik hayatında Ocak ayının son haftası karne heyecanının yaşandığı dönemdir. Bugün Simla ile birlikte bu heyecan ikiye çıktı. 2012 yılı Simla’nın ilk, İlayda’nın yedinci karne aldığı yıl. Simla’nın önünde korkusuz geçecek beş yıl var. Ama İlayda için sıkıntılı döneme girilmiş durumda. Artık eskisi gibi kolay notlar yok. Çalışmanın gerekliliği hissediliyor. Okul hayatında karneler çalışmanın geri dönüşünü gösteren nicel göstergeler. Ve öğrencinin öğrenim hayatı bu göstergelere göre gelişiyor. Bu tam doğru mu, tartışılır. Ama bilenen çalışan öğrenci başarıya ulaşabiliyor. Ne kadar eleştirsek de okul hayatı kendi doğrularıyla bizleri, çocuklarımızı ve torunlarımızı topluma kazandırmak için uğraşısına devam edecek.

 

İlköğretim hayatında ( bizim zamanımızda beş yıl olan süreç bugün yedi yıl olmuş olması genelde büyük bir değişiklik göstermemektedir ) çok konuşulan bir konu da velilerin öğrenciye ne kadar yardımcı olduklarıdır. Neredeyse bir karne de onlara verilir. Hangi veli öğrencisine ne kadar yardımcı oldu. Veli, oyun çağından gençlik çağına geçen beraberinde psikolojik etkiler içinde olan öğrencinin ne kadar yanında olmuştur. Önce öğrenciye durum sorulur, bir şekilde cevap alındıktan sonra veliye dönülüp kısa bir değerlendirme alınır. Durum kritik ise konu uzar, öğrencinin olduğu gibi velilerinde bahaneleri vardır.  İşlerin yoğunluğundan, eve hoca getirdik ne yapalım savunmalarına kadar konu uzar.

 

Herkes çocuğunun iyi okumasını, öğrenim hayatında başarılı olup iyi bir meslek sahibi olmasını ister. Ama uygulamalar ne yazık ki toplumdaki dalgalanmayı oluşturmaktadır. Yıllar sonra kızlarım birer veli olunca bu satırları daha iyi anlayacaklar. Unutmamamız gereken bir nokta, iyi öğrenim görmüş velilerin öğrencilerinin başarı oranı daha yüksektir. Yani bir karne iyi ise diğerinin de iyi olma şansı fazladır. Yokluk içinde bir cevher gibi parıldayıp başarılı olan öğrencilerimiz sadece istisnadır. Bu toplum karşılıklı başarılı olan bireylerin artışı ile ( eğitim sistemimizi ne kadar eleştirsek de ) özlenen noktaya gelecektir. 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..