Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Kocaman'ın futboldan soğutan taktikleri (Elazığspor 1-1 Fenerbahçe)

Kocaman'ın futboldan soğutan taktikleri (Elazığspor 1-1 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; Elazığspor karşısında, kendi sahası diyebileceğimiz İzmir Atatürk Stadında, 2012-2013 sezonuna kötü başladı. Hazırlık maçlarında başlayan, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları ve Süper Kupa karşılaşmasında iyice göze batan kötü futboluna bu akşam da devam etti. 

Aykut Kocaman'ın ilk 45 dakikada sahaya sürdüğü kadro:

Mert,

Orhan, Bekir, Egemen, Caner

Kuyt, Topal, Selçuk, Stoch,

Alex, Sow

Fenerbahçe ilk yarıyı önemli diyebileceğimiz sadece 1 gol pozisyonu ile tamamladı. Sayın Kocaman kötü sonuçlanan her karşılaşma ardından "Ders alacağız" ifadesini kullanırken, son olarak lige yeni katılan, kadrosunun tamamına yakını takıma yeni katılmış oyunculardan oluşan ve hatta maçın 3'te 1'ini 10 kişi tamamlayan rakibi karşısında umarız ki dersini almıştır.

Son iki aydır performansları hiç de umut vermeyen defansta Orhan - Bekir, orta alanda Topal - Selçuk ikilileri ile maça başlayan, ikinci yarıya aynı mantıkla çıkan Kocaman, yenilen gole rağmen oyuncu değişikliği için kurulmuş saat gibi 60. dakikayı beklemekten çekinmedi. Bu tavrı ile maçın gidişatına göre değil, ezbere oyuncu değiştirdiğini bir kere daha bizlere kanıtlamış oldu.

Takım, saha içersinde o denli birbirinden kopuk ki, ileridekiler ile geridekiler arasında müthiş bir uçurum var. Bu iki grup arasında kalan kaptan Alex de kendini koyvermiş, hemen hemen her pozisyonda faul almaya çalışarak hakeme oynadı. Sahada sorumluluk alan, mücadele eden sadece Kuyt vardı. Ve bu takım bu akşam Moskova'ya gidiyor...

Sayın Kocaman ile bu sezon çok zor geçecek. Ne Daum ne de Denizli böyle zengin bir kadroya sahip değillerdi. Hiçbir teknik adama bu sabır gösterilmemişken, bu sabır ve destek Kocaman'a gösterildi. Ancak 3. sezonu olmasına rağmen, üzerine koyması gerekirken halen bu takımın yükünü taşıyamayan oyunculardan (Bekir, Selçuk, Orhan vs.) medet ummaya devam etti.

Artık sahada yürüyen, ileriye top taşımaktan ürken ve ağır aksak yan paslarla topa sahip olma yönünden başarı kazandığını zanneden bu zihniyetten de oynadığı bu oyundan da sıkıldık.

Şu gerçek unutulmasın ki, bu sezon ne Başkan'ın ne Yönetim'in ne de Kocaman'ın mazereti olabilir. Geçen yıl tam destek veren taraftar her iki yılın da faturasını kesip önünüze koyar.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..