Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '16

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Kombi bakımı neden yapılmalı?

Kombi bakımı neden yapılmalı?
 

kombi bakımı neden yapılmalı


Yazın sonlarına geldiğimiz şu günlerde kışa hazırlıklar başlarken sizleri kış gelmeden kombi bakımını yaptırmanız için uyarmak istedik. Kombi kullanıcılarının büyük çoğunluğu maalesef soğuklar başlamadan kombi bakımını hatırlamaz ve kombi servisini bakım için aradıklarında maalesef kış aylarında bakım yapmıyoruz gibi bir sonuç ile karşılaşırlar. Evet kombi servisler kış aylarında kombi bakımı yapmazlar. Bu iş ile uzun yıllardır ilgilenen biri olarak sizleri biraz bilgilendirmek istedim. 

Kombi Bakımı Hangi Aralıklar İle Yapılmalı? 

Kombi bakımları oldukça önemsenmesi gereken bir konudur. Gaz, elektrik, ve su ile çalışan bu cihazlara her yıl bir kere muhakkak bakım yapılmalıdır. 

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılır? 

Kombi bakımları kışın çalışan kombilerin içinde oluşan yüksek derecede sıcaklık nedeni ile yapılamaz. Kombi servisi kış aylarında bakım yapmaya gelirse yaklaşık bir saat kombinin içinde oluşan sıcaklığın soğumasını beklemek zorunda kalır. Bu Kombi servisi için özellikle işlerinin yoğun olduğu kış aylarında oldukça ciddi bir zaman demektir. Bu neden ile kombi servislerinin hemen hemen hepsi kış aylarında bakım yapmazlar. 

Kombi Bakımı Ne Gibi Faydalar Sağlar? 

Gaz, elektrik ve su gibi üç tehlikeli maddenin buluştuğu bu cihazlar düzenli bakımları ve kontrolleri yapılmaması durumunda oldukça tehlikeli bir cihaza dönüşe bilirler. Tüm kış çalışan kombinin içinde oluşan çamurlaşma filtreleri tıkar ve kombinin gereksiz gaz sarfiyatı yapmasına buda yüksek doğal gaz faturaları çıkmasına neden olur. Aynı zamanda kombi içinde oluşan tortu çamur kombi parçalarına da zarar vererek ömrünü kısaltır. Bakımlarda yapılan gaz kaçağı kontrolü ise can ve mal güvenliğinizi sağlar. Kısaca anlatmak gerekir ise kombi bakımı can ve mal güvenliği, Yakıt tasarrufu ve kombi ömrünü uzatmak için oldukça önemlidir. 

Kombi Bakımında Neler Yapılıyor? 

Kombi bakımını da kısaca anlatacak olursak; kombi bakımında ilk olarak cihazın içinde oluşan tortu, çamur toz gibi maddeler temizleniyor. Gaz ve su kaçağı kontrolleri yapılarak sorun var ise onarımı yapılıyor. Kombi ve tesisatta bulunan suyun ısınıp soğumasında oluşa bilecek genleşmeyi dengede tutan denge kabı havası kontrol edilerek eksik ise tamamlanıyor. Kalorifer filtreleri sökülerek temizleniyor. Kombi sıcak su ve kalorifer konumunda çalıştırılarak verimi kontrol ediliyor görülen sorun olursa müdahale ediliyor. Kısaca olan ve olabilecek her şey kontrol ediliyor ve genel temizliği yapılıyor kombi bakımın da. 

Kombi Bakımını Kime Yaptırmalıyım? 

Önceki paragraflar da anlattığım gibi kombi bakımı oldukça ciddi bir konu. Gaz, elektrik ve su gibi tehlikeli maddelerin birleştiği bu cihazlar uzmanı olmayan kişilerin ellerinde bir bombaya dönüşe bilir. Bu yüzden kombi bakımı ve kombi seçerken bu iş üzerine eğitimler almış firmalar seçilmelidir. Bunları ya markasının ismi ile yetkili servisini bulup ya da ülke genelinde hizmet veren ve kurumsal bir firma seçilmelidir. Lütfen her anlıyorum ben bu işten kişiye güvenmeyin ve can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak bir seçim yapmayınız. 

Bakım Zamanı Geldiğini Nasıl Anlarım? 

Yeni taşındığınız bir evde kombi bakımı ne zaman yapıldığına emin değil iseniz bence hiç düşünmeden tekrar servis çağırarak kombi bakımını yaptırınız. Daha öncede anlattığım gibi bakımsız kombi oldukça tehlikeli olmaktadır bu riske girmeye değmez diye düşünüyorum. Yinede bilgi vermek gerekir ise yakın zamanda kombi bakımı yapılmamış cihazlar da kalorifer çalıştığında veya sıcak su çok kullanıldığında basınç değeri yükselir tam tersi bir durumda ise yani kullanılmadığın da da basınç değeri sürekli düşer. Ya da verimli çalışmamasından anlaya biliriz.

Kombi Bakım Fiyatları Nedir? 

Kombi bakımı fiyatı her marka veya servis kendi belirlemektedir. Ortalama olarak 80 ve 100 TL arasında olmaktadır. Kombi bakımları yaz aylarında servislerin işlerinin az olması nedeniyle kampanyalar yapılarak daha uygun fiyatlara yapılmaktadır. Bu yüzden de yaz aylarında muhakkak kombi bakımınızı yaptırmanızı tavsiye ediyorum. 

 
Toplam blog
: 7
: 5209
Kayıt tarihi
: 26.03.15
 
 

1980 İstanbul kadıköy doğumluyum, ilk orta ve lise öğrenimi burada tamamladım. Yirmi seneyi aşkın..