Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Blog
 

Kompleks

Kompleks
 

Eğer saatte 6, günde 66, haftada 666, uzayda 6 666, güneşte 66 666 defa yazılarımdan biri okunmazsa aşağılık kompleksine girerim; eğer bunlardan bir fazla okunursa kibirlilik kompleksine girerim. Kompleks bir tür hastalıktır. Böyle bir hastalığa kim tutulmak ister veya tutturmak ister. Bunun için denge kurmak gerekiyor.

Bir yazı 75-80 milyonluk ülkede 666 666 kişi tarafından okumuşsa çok mu? İlk hedefim 66 666 666, son hedefim 99 999 999.

Gelin kompleksten birbirimizi kurtaralım; ben gerektiği kadar yazayım, siz gerektiği kadar okuyun. Ne bir noksan, ne bir fazla. Fakat yazılarımı sizin için gereksiz, yararsız, uyarıcı görmezseniz okumayabilirsiniz? Ancak okursanız da doğru anlamacanızı arzu ederim. Doğru anlamayacaksanız, algılamayacaksanız; yine okumacanızı istemem.

AÇ GÖZLÜLÜK MÜ?

Ben yazıyorum, siz okuyun.

Ben hayâl kuruyorum, siz turşu kurun.

Hiç birinin bir sakıncası olmaz.

Karşındaki yemeği yemeden

Karnın, yani miden dolmaz.

Yoksa bir aç gözlülük mü, yaptım?

Karşındaki yazıyı anlamadan

Beynin, kalbin dolmaz.

Fakat en arzu ettiğim şey; çok okunmaktan başka yazdıklarımla ne dediğimi, ne demek istediğimi anlayacak her gün bir kişi, on bir kişi, yüz bir kişi, bin bir kişi, milyon bir kişi olmacasıdır.

Bir şey anladığını, algıladığını sanıcıların ise önyargılardan, zanlardan, doğru bildiği yanlışlardan, bilgi kirliliğinden, kibirden, bencillikten kurtulmacasını arzu ediyorum.

Kim veya kimin yazısı daha çok okunmacayı hak ediyor?

Bu sorunun cevabını verecek kişi; hakikatten doğru bilgi, doğru Türkçe sahibi olmalıdır.

Şimdilik bunu kişilerin kendilerinin fark etmecesine bırakıyorum; az sorup, az sorgulayıp, az yargılayıp belki bir an önce her şeyi fark ederler.

Yazının başlığına, konusuna önyargı ile zan ile kuşku ile bakıp okumamazlık etmeyin. Çünkü her yazım sizin için gerekli, uyarıcı, yararlı bir öneri, bir bilgi, bir haber, bir öğüt özelliğindedir.

Yeter ki doğru anlamacaya çalışınız. Bunun için sorunuz, sorgulayınız, yargılayınız.

Tek ereğim; doğru bilgi, doğru Türkçe çerçevesinde insaların sağlığı, huzuru, mutluluğu, rahatı, başarısı, güvenliği, geleceği konusunda hizmet etmektir.

Çünkü insanlar yücelsel, dinsel, insansal, bilgisel, bilimsel, evrensel değerler konusunda aldanmakta ve aldatılmaktadır.

Bunun önüne geçmek için doğru bilgi ile, doğru Türkçe ile salt çıkarlar ve salt ideolojiler konusunda dikkatli olmaktır.

Eşek olduktan sonra çok semer vururlar, değil mi?

Cahillikle, okumuş cahillikle mücadele etmeliyiz.

Bunun için de yazdıklarımıza ve okuduklarımıza dikkat etmeliyiz. Okuduklarımıza karşı daha da dikkatli olmalıyız. Kompleksler hem yazmaca hem de okumaca konusunda fark etmediğimiz sinsi bir hastalıktır, çok tehlikelidir, çabuk yayılır.

Bundan korunmak ve korumak için doğru bilgi, doğru Türkçe gerekiyor.

                                                                                                       Ramazan Gülsen

 
Toplam blog
: 205
: 266
Kayıt tarihi
: 10.06.12
 
 

Tekirdağ, 02.01.1961 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Evli, 3 çocuk bâbâcânıyım. Türkçeci, muha..