Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '11

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Komşuda Türk ilgisi

Komşuda Türk ilgisi
 

Midilli Çarşısı


Son zamanlarda ağır bir ekonomik bir krizle uğraşan Yunanistan, turizmde Türkiye'yi önemsemeye başladı. Ülkede yaşanan sıkıntıları zaten medyadan takip edebiliyoruz. O nedenle krizi anlatmaya gerek duymuyorum.

Geçen sene yeşil pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vizenin kaldırılmasıyla ülkemizden Yunanistan'a giden turist sayısında artış gözlenmektedir. Özellikle de bundan Yunan adaları faydalanmaktadır. Kıyı Ege'ye yakın olan adalara günü birlik ya da 2-3 günlük paket turlar düzenlenmesiyle hareketlilik arttı.

Çeşme-Sakız , Borum-Kos, Kuşadası-Samos, Marmaris-Rodos, Ayvalık-Midilli seferleri sayesinde vatandaşlarımız Yunan Adalarını ziyaret etme fırsatını buluyorlar .Bu blogu yazdığım esnada yarından itibaren (05.07.2011) Dikili-Midilli hattının başlayacağı haberi geldi.

İki hafta önce Midilli Adası'na gittiğimde ilginç şeylerle karşılaştım ve sizler ile paylşamak istedim. Midilli Limanından çıkarken kapıda Yunanlı gençler restoran, otel vb. işletmelerin reklamını yapanTürkçe broşürler dağıtıyorlardı. Çarşıya doğru yürüdüğümüzde dükkanlarda bol bol Türkçe yazılar ile karşılaşmak mümkün. Adada biçok kişi Türkçe öğrenmeye başlamış. Bir restoranda otururken aramızda Türkçe konuştuğumuzu duyan garson bize Türkçe diline çevrilmiş menü getirdi. Restoran sahibi dostumla yaptığımız hoş sohbette, şunları söyledi " Alman turist geldiğinde sadece bira ve patates kızartması isterken, Türkler damak tadımız aynı olduğu için masayı her türlü meze ve diğer yemek çeşitlieri ile donatıyorlar."

Dil ve inançlar ne kadar farklı olursa olsun, iki halk her zaman birbirine yakınlık duyuyor, özellikle bunu adalarda görebilmekteyiz. Umarım komşumuz Yunanistan en yakın zamanda krizi atlatır.
 

 
Toplam blog
: 20
: 851
Kayıt tarihi
: 29.07.10
 
 

İzmir'de doğup büyüdüm. Tarih,arkeoloji, dış politika v.b. bilim alanlarına ilgi duymaktayım. Bil..