Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '12

 
Kategori
Haber
 

Kongre fare doğurdu

Kongre fare doğurdu
 

Ak Parti 4. Olağan Kongresi tek Türkiye'de değil çoğu Avrupa Ülkesinde merakla beklenen bir kongreydi. Kongre öncesi kongrede verilecek mesajlar üzerine çok fazla beklenti yaratıldı. Başbakanımız geleceğin belirleneceği ifadesini kullandı, çoğu siyasetçi bu kongreye işaret etti fakat kongre siyasi mesaj açısından beklentilerin altında gerçekleşti. Herkes Başbakandan iç ve dış politika, terör meselesi gibi konularda daha fazla içeriğe ve ayrıntıya sahip mesajlar bekliyordu. Fakat bu konuşma diğer konuşmaların üzerine o anlamda çıkamadı.

Konuşmayı başlıklar halinde ele alırsak en önemli nokta muhalefet hakkında sarfettiği sözler oldu. Daha doğrusu sadece CHP hakkında sarfettiği sözler. CHP'yi darbelere fiili veya fikri olarak destek vermekle suçladı. Ayrıca terörün destekçisi olmakla tanımladı. Bu gibi sert mesajları Başbakandan duymamızın tek bir anlamı var bu da yeni anayasa yapma sürecinde CHP'den umudunu kesmiştir. Burada BDP'ye de verdiği sert mesajlardan bir bağ koparmanın gerçekletiği anlıyoruz. Fakat MHP'ye direk hiç bir söylemde bulunmadı. Üzeri kapalı olarak şehit cenazelerinden siyasi istismar yapanlar diye söylesede MHP ismini hiç kullanmadı. Bu da Başbakanın ortalama son 2 yıldır milliyetçi görüşe yaklaşmasının devam edeceğini ve yeni anayasanın MHP ile yapılacağını gösteriyor.

Dış politikada İsrail'e özür, tazminat ve Filistin konusundaki şartlar yenilendi, Suriye'deki muhaliflere kahraman denildi ki zaten önceden kullanılan ifadelerden farklı değildi. En son ise söz genel başkanlık için son adaylığına geldi. Başbakan elinde çok rahat imkan olmasına karşın sözünü tuttu ve 4. ve son kez genel başkanlığına aday olduğunu ifade etti.

Başbakanın ardından Mısır Cumhurbaşkanı Mursi konuşma yaptı. Bu önemli bir olaydı. Çünkü Mısır bu bölgenin önemli güçlerinden, onun devlet başkanıyla kurulan iyi ilişkiler elbette Türkiye'nin lehine olacaktır. Ayrıca ben Mısır Cumhurbaşkanı Musri'nin konuşmasından İslam altında birleşme mesajı aldım.

Genel olarak onlarca ülkeden onlarca diplomatik ismin katılması ve konuşma yapması AkParti'nin gölgedeki gücünü gösterdi. Fakat bu kadar yoğun katılımda daha farklı mesajlar vermesi konusunda kamuoyunda beklenti yarattı. Ben bu beklentinin karşılığını almadığı kanaatindeyim. Yani kongre fare doğurdu.

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..