Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '10

 
Kategori
Tarih
 

Konuk yazar: 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun

Konuk yazar: 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun
 

Ankara'da ihtiyar bir delikanlı var. Eski Aydın Milletvekili M.Kemal Yılmaz, ilerlemiş yaşına rağmen hala durdurak bilmeden bir şeyler yazmaya, bir şeyler üretmeye devam ediyor. Daha doğrusu öğretmenliğine devam ediyor.Zaten bir sözünde " öğretmenliğin emeklisi olmaz " diyordu... Dolu, dizgin bir vatansever.O'nun gibisini Türkiye'de zor bulursunuz...

Geçen gün postadan bana gönderdikleri arasında " 30 Ağustos Zafer Bayramıyla " ilgili bir yazısı vardı.. Bu yazıdan sonra beni telefonla arıyor ve şöyle diyor:

" Kadir Bey, sana 30 Ağustos'la ilgili bir yazımı gönderiyorum, gazetelerde, çeşitli yayın organlarında yayımlanmasını rıca edeceğim . Bu güzelim vatanı kanlarıyla bizlere armağan edenleri unutmayalım. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' Ü olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi , bu mübarek ramazan günlerinde saygıyla ve rahmetle analım " diyor.

Ben de Sayın hocamız vefalı insan, vatanperver M.Kemal Yılmaz 'ın bu değerli bulduğum yazısını bu günün anlamına uygun olarak, sizlerle burada paylaşmak istiyorum. Sayın hocamızın adı geçen yazısını aynen aşağıya alıyor, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve de saygıyla, şükranla anıyorum. Sayın YILMAZ'ın bu yurtsever duyarlığına da ayrıca fersah fersah teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

- "15 Mayıs 1919’da İzmir’e asker çıkararak düşmanın başlattığı işgal, ülkemizin büyük kısmında, Ege’de Türk Milletti’ ne çok acılar çektirmiştir. Bu işgal, tam 3 yıl, 3 ay 10 gün süren düşman işgali sırasında on binlerce çocuk, kadın, erkek, sivil, asker, yaşlı, genç yurttaşımız öldürülmüş, kentler, köyler yakılmış, yıkılmıştır. Aydın, Söke, Kuşadası, Ortaklar, Germencik, İncirliova, Umurlu, Köşk, Sultanhisar, Atça, İsabeyli, Nazilli, Horsunlu, Kuyucak ve Buharkent halkı gibi tüm milletimiz düşman işgalinin verdiği acıları, yaptığı katliamı, unutmamıştır" .. Dedikten sonra sözlerine şöylece devam ediyor Sayın M.Kemal YILMAZ:

" Yeni kuşaklar da, düşman işgali konusunda gereği gibi bilgilendirilmelidir.

<ı>Atatürk Kültür Merkezi’nin yayınladığı “Yunan Mezalimi “ ( İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ) adlı kitapta bu konuda rakamlara dayalı geniş, acıklı ve düşündürücü bilgiler bulunmaktadır. Kitabın yazarı Doç. Dr. Mustafa Turan’dır. Bahar Asaf Gökbel’in “Milli Mücadele’de Aldın” , Selahattin Burhan’ın “Yörük Ali Efe “ ( Üç cilt ) ve “Çete Ayşe’si, Hilmi Meydan’ın “Milli Mücadele’de Aydın ve Yöresi”, Sadettin Demirayak’ın “ Kuvayı Milliye’nin Aydın’da Doğuşu”, adlı kitaplarında, Etem Oruç’un “Şu Ege’nin Efeleri”, Emekli General Doktor Sıtkı Aydınel’ in kitaplarında ve benim de bu konuda bilgiler yer almaktadır"..

İsmet Paşa’nın komutasında Türk Kuvvetleri düşmana karşı önce Birinci İnönü ( 9 Ocak, 12 Ocak 1921 ), zaferine ve daha sonra İkinci İnönü ( 23 Mart, 1 Nisan 1921), Zaferi’ni kazandı. Bu zaferler ülkemizin kurtuluşu konusunda milletimizin maneviyatını yükselten umudunu artırdı.

Mustafa Kemal Paşa’nın Komuta ettiği Türk Ordusu Sakarya Meydan Muhaberesi’ni kazandı. ( 23 Ağustos – 13 Eylül 1921). Mareşal Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kahraman ordumuzun 30 Ağustos 1922’de Afyon Dumlupunar’da Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda büyük zafer sayesinde, ülkemizin kurtuluşu başlamış ve düşmanın 9 Eylül ‘de İzmir’de denize dökülmesiyle sonuçlanmıştır.

30 Ağustos Zaferi’nin Türk Milleti için taşıdığı önem büyüktür. O zamandan bu yana, milletimizin her alanda sağladığı kazanımların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde 30 Ağustos Zaferi bulunmaktadır. Yaşadığımız bu mutlu bayram günlerinde eşsiz kurtarıcı Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü, kurtuluşumuzu sağlayan, hayatımızı, onurumuzu ve namusumuzu kurtaran zaferlerin kazanılmasında katkısı olan asker, sivil, kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı tüm kahramanları ve her zaman minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz.

Onlara olan borcumuzu unutmamalıyız. O kahramanların bizim için yaptıkları fedakârlıklara layık olmaya çalışmalıyız. Türk milletinin iç ve dış düşmanları kılık, görünüş ve yöntem değiştirerek bugünde hain emellerinin peşinde koşmaktadır. Çok dikkatli olmalıyız. Bu büyük zaferi bize armağan edenlerden Allah razı olsun. Nur ve huzur içinde yatsınlar. Yerleri cennet olsun.

Sevgili şehitlerimizi, gazilerimizi ve kurtuluşta emeği geçen tüm kahramanlarımızı, günümüzdeki genç şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, sevgiyle, şükranla anıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayında onlara en içten dualarımızı sunuyoruz. Sevgili vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bu büyük zaferin bize sağladığı kurtuluş bayramlarını en iyi dileklerle ve sevgilerle kutluyorum.Büyük Zafer Bayramı aziz milletimize ve kahraman ordumuza kutlu olsun"...( 1 )

Sayın Yılmaz, hasta olmasına rağmen ( karşın) , Ankara'dan üşenmeden , bu satırları yazıp bize gönderiyor.Bu değerli insanın eli öpülmez mi? Bu duyguları taşıyan insanın ellerinden öpmek benim için bir onurdur...

Biz de aynı dilekleri paylaşıyor ve Sayın hocamız, Milletvekilimiz Mustafa Kemal YILMAZ'A sağlıklı günler diliyor, selam ve sevgiler, saygılar sunuyoruz.

1- M. Kemal YILMAZ

Eski Aydın Milletvekili, Emekli Bakanlık Başmüfettişi.

Eğitimci şair ve yazar / Ankara.

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..